Κόσμος

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα επιθυμεί η Βρετανία και θα το… συζητήσει

O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει για το ενδεχόμενο μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Τζον Κέρι, Λοράν Φαμπιούς και Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αντίστοιχα, στο περιθώριο μιας συνάντησης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Βιέννη.

«Έχουμε ανάγκη μια επείγουσα και συντονισμένη διεθνή δράση που θα έχει στόχο να εφαρμοστεί μία κατάπαυση του πυρός, όπως το 2012. Θα αναφερθούμε σε αυτό το θέμα μαζί με τον Τζον Κέρι, τον Λοράν Φαμπιούς και τον Φρανκ Βάλτερ- Σταϊνμάγερ αύριο (σ.σ. Σάββατο) στη Βιέννη» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε ανακοίνωση.

Ζητούμενο η άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης

Ο Χέιγκ προσέθεσε ότι «επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει μια άμεση αποκλιμάκωση και να τεθεί και πάλι σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός που είχε εφαρμοστεί το Νοέμβριο του 2012», κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Εξέφρασα επίσης την βαθιά μας ανησυχία για τον αριθμό των θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό και την επιτακτική ανάγκη, και για τις δύο πλευρές, να αποφύγουν νέες απώλειες αθώων ζωών» προσέθεσε ο υπουργός, που νωρίτερα είχε ήδη εκφράσει την «εξαιρετική του ανησυχία» στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

“Σινεμά” η… Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και… απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Βρετανία: Διπλωματική υποστήριξη στις ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία

Βρετανία: Συνομιλίες του ΥΠΕΞ Χέιγκ με τον Ιρανό ομόλογό του για το Ιράκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1