Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Όπλα, κράνη, ξιφολόγχες… και μπουκάλια με τον Μουσολίνι στο σπίτι του Χ. Παππά στα Ιωάννινα

Όπλα, κράνη, ξιφολόγχες… και μπουκάλια με τον Μουσολίνι στο σπίτι του Χ. Παππά στα Ιωάννινα

Με… μουσείο ναζισμού και φασισμού είχε μετατρέψει το σπίτι του στα Ιωάννινα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ο Χ. Παππάς εκτός από όπλα είχε στο σπίτι εικόνες και βιβλία για τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ, κράνη των SS, σημαίες με τη σβάστικα, ακόμη και μπουκάλια κρασιού με τη μορφή του Μουσολίνι στην ετικέτα

Το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής φαίνεται βαθιά εμποτισμένος με τα ιδεώδη της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας, αφού το σπίτι του κοσμούσαν αντικείμενα που το προδίδουν.


Στη… συλλογή Παππά, εκτός από τις σημαίες με τις σβάστικες φιγουράρουν δυο κράνη, ένα της Βέρμαχτ και ένα των SS μια παλιά ξιφολόγχη και ένα γερμανικό πιστόλι, αλλά και ένα dvd με τα έργα και τις ημέρες της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.




Στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστικό έλεγχο εστάλησαν τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του βουλευτή και υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα.


Τέλος, να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος του υλικού που βρέθηκε θα περάσει από έλεγχο τις επόμενες ώρες, καθώς είναι υπό ηλεκτρονική μορφή.

Διαβάστε επίσης:

Κόμμα μόνο κατ’ όνομα! Έκαναν ό,τι ήθελαν! Πυροβολούσαν σε κηδείες χουντικών, είχαν “εικονοστάσια” με τον Χίτλερ και γιάφκες με όπλα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε