Ελλάδα

Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Μετρό “Αγία Μαρίνα” (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Δόθηκε σήμερα στο επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός του μετρό "Αγία Μαρίνα", στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω.

Ο σταθμός βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και είναι ο τερματικός της γραμμής 3, έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης προς τον Πειραιά με έξι επιπλέον σταθμούς, κάτι που αναμένεται το 2017.


Με το νέο σταθμό, το Μετρό θα φτάνει πια μέχρι την Αγία Βαρβάρα. Υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες καθημερινά.


Με τη λειτουργία του νέου σταθμού, ο χρόνος μετακίνησης των κατοίκων έως το Σύνταγμα θα είναι μόλις 9 λεπτά, ενώ για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η απόσταση θα καλύπτεται σε 40 λεπτά.


Από σήμερα άλλαξα και οι τερματικοί οι σταθμοί και τα δρομολόγια πολλών γραμμών που εξυπηρετούν τους δημότες του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.

Για τις ανάγκες του σταθμού κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 αυτοκινήτων. Το πάρκινγκ όμως προς το παρόν δεν λειτουργεί αφού δεν έχει βρεθεί ανάδοχος εταιρία.

Η λειτουργία του σταθμού θα οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.

Ρεπορταζ Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε

Άσκηση ετοιμότητας στον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό

Απαγορεύτηκαν οι κάμερες μέσα στους συρμούς του Μετρό

Μέχρι το καλοκαίρι μπαίνει στη ζωή μας το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές – Τι αλλάζει για τους επιβάτες

Σε ποιές περιοχές θα φτάσει το ΜΕΤΡΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κωσταλέξι για ηλικιωμένη από τη Σουηδία – Την κρατούσε για 40 μέρες στην Ξάνθη 30χρονος και την έσπαγε στο ξύλο
Το θύμα, για 40 ημέρες ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη στην Ξάνθη, μέχρι που κατάφερε να ειδοποιήσει συγγενείς της στη σκανδιναβική χώρα και αυτοί με τη σειρά τους τις ελληνικές αρχές
Close-up of a support hands 15
30χρονος στην Ξάνθη κρατούσε για 40 μέρες ως όμηρο ηλικιωμένη από τη Σουηδία
Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο ο φερόμενος ως δράστης κρατούσε την ηλικιωμένη, και μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον άνδρα
Περιπολικό