Λαχτάρησαν χθες βράδυ ένας 97χρονος γέροντας και η 82χρονη σύζυγός του μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω.
Λίγο μετά τις 10.30 τη νύχτα δύο ληστές, ένας άνδρας και μια γυναίκα, πήδηξαν τη σιδερένια περίφραξη της μονοκατοικίας και έσπασαν την ξυλινη εξώπορτα του σπιτιού.
Οι ληστές αιφνιδίασαν τα θύματα τους καθώς εκείνη την ώρα ο 92χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα ακοής ήταν στην κρεββατοκάμαρα και κοιμόταν ενώ η 82χρονη παρακολουθούσε τηλεοραση. Η λησταρχίνα μάλιστα που φόραγε ένα σκουλαρίκι στη μύτη ήταν πολύ επιθετική και άρχισε να βρίζει την 82χρονη και να την απειλεί πως εάν δεν αποκαλύψει το σημειο που κρυβουν λεφτά θα σκοτώσουν και εκείνη και τον άντρα της.
“Ξέρουμε πως έχετε λεφτα και ήρθαμε να τα πάρουμε” της έλεγε, χαρακτηριστικά. Οι ληστές έμειναν μεσα στο σπίτι τουλαχιστον μια ώρα, ψάχνοντας σε όλα τα δωμάτια.
Βρήκαν τελικα 1.700 ευρω που το ζευγάρι είχε κρυμμένα σε ένα κουτί με λουκούμια στο σύνθετο καθως και χρυσαφικά και κειμήλια μεγάλης χρηματικής μα κυρίως συναισθηματικής αξίας.
Οι ληστές ωστόσο αν και γλυκάθηκαν φεύγοντας φάνηκαν απρόσεκτοι αφού καθώς κοιτούσαν μια παλιά, σκονισμενη οθόνη υπολογιστή, άφησαν πίσω τους τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον έπιασαν με τα κοσμήματα στα χέρια στο Αιγάλεω
Χειροπέδες στον διοικητή ασφάλειας Αιγάλεω για εκβιασμούς
Νίκησε τη λευχαιμία, τη σκότωσαν οι ληστές – Η απίστευτη ιστορία της 25χρονης από την Κόρινθο