Οικονομία

Ενδιαφέρον της Πειραιώς για τη Millennium Bank

Σε συζητήσεις βρίσκεται η πορτογαλική BCP που εκπροσωπεί τη Millennium Bank με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως διαρρέεται από στελέχη της ελληνικής τράπεζας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς επιθυμεί να κλείσει η συγκεκριμένη υπόθεση το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν, με την ελληνική τράπεζα σύμφωνα με τις πληροφορίες να διενεργεί ήδη εσωτερικό έλεγχο στη Millennium.

Το ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για τη Millennium Βank δεν είναι καινούριο καθώς και πριν τα Χριστούγεννα η ελληνική τράπεζα είχε σημειώσει ενδιαφέρον και μάλιστα υπήρχε διερευνητική προσφορά προς την πορτογαλική τράπεζα Banco Commercial Portugues που είναι η μητρική της.

Με αυτή την κίνηση η Πειραιώς επιθυμεί να κλείσει τον κύκλο των απορροφήσεων, μετά την Αγροτική και τη Γενική τράπεζα, ενώ η πορτογαλική BCP αναμένεται να “προικίσει” με τα 399 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιακών αναγκών που έχει ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Πειραιώς εξαγόρασε τη Γενική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η ρύθμιση έως 72 δόσεων για τις «παγωμένες» οφειλές της κακοκαιρίας Daniel – Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος
Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών από την 8η Αυγούστου 2025 έως τη 30η Σεπτεμβρίου 2025
e-EΦΚΑ επιγραφή
Alpha Bank: Οριστική συμφωνία εξαγοράς της AXIA Ventures
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η AXIA θα ενοποιηθεί με την Alpha Finance και τη μονάδα Επενδυτικής Τραπεζικής της Alpha Bank, δημιουργώντας την πλέον ολοκληρωμένη και δυναμική επενδυτική πλατφόρμα στην Ελλάδα και την Κύπρο
Alpha Bank