Πολιτική

Κραυγή απόγνωσης Ρακιντζή στους δικαστές για να καταπολεμηθεί η διαφθορά

«Πρέπει να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, γιατί στον πόλεμο της διαφθοράς τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη. Χωρίς καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να έχουμε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για την ετήσια έκθεσή του.

Ο κ. Ρακιντζής απηύθυνε έκκληση στους δικαστές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη, καθώς έχει συσσωρευτεί πολύς όγκος εκκρεμών υποθέσεων για να αντιμετωπισθεί η διαφθορά.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει «τι νέα υπάρχουν» στο ζήτημα αυτό, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε: «Η διαφθορά μειώθηκε κατά ποιότητα, δηλαδή έγινε πιο φτηνό το φακελάκι. Τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση. Ευτυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν καλά».
«Και αυτό είναι καλό νέο» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ρουκετοπόλεμος” υπουργών με τους δικαστές για το χτύπημα στο Mall – Κύκλοι Δένδια: Εξαιτίας μειοψηφίας δικαστών διαφεύγουν τρομοκράτες”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 1
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη