Πολιτική

Παράταση στη δικαστική μάχη Καμμένου-Ανδρ. Παπανδρέου για τα CDs

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής που έχει υποβάλει ο Αντρίκος Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου.

Η αγωγή αφορά στους ισχυρισμούς του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Η εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2013, λόγω της αποχής των δικαστών, ενώ η συζήτηση έχει αναβληθεί ακόμη μία φορά στο πρόσωπο του ενάγοντα.

Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί από τον κ. Καμμένο αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, μετά από δηλώσεις του βουλευτή περί συμμετοχής του στο στελεχιακό δυναμικό επενδυτικής εταιρίας που αγόρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης.

Σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος, μετά την αναβολή της εκδίκασης, μεταξύ άλλων είπε: «Ακόμη μία φορά, το μέλος της οικογένειας Παπανδρέου που φέρεται ως συμμορία, ο Αντρίκος Παπανδρέου, δεν τόλμησε να μας κοιτάξει στα μάτια. Ο υπάλληλος της εταιρίας των μπρόκερς, που αγόρασαν τα CDS που πόνταραν στην πτώχευση του ελληνικού λαού, έκανε αγωγή για να σταματήσει εμένα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μη μιλούμε.

Διέπραξε οικονομικό έγκλημα γιατί τα ασφάλιστρα κινδύνου της εταιρίας που εργαζόταν, πωλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εταιρία αυτή, με απόφαση του αδελφού του, ο οποίος είχε προαποφασίσει να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ και αυτοί που τα αγόρασαν θα γίνονταν σίγουρα εκατομμυριούχοι… Θα κριθούν και από τη Δικαιοσύνη και από τον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη – Κουβέλης: Συμφωνήσαμε στα βασικά – Θα αναζητηθεί τετραετής επιμήκυνση! – Εν αναμονή των δηλώσεων Βενιζέλου

Νέα έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου και τα CDS

Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει αν είναι νόμιμη η συμμετοχή Πεπόνη στην υπόθεση των CDS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να γίνω η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του κόμματος στα 50 χρόνια της ιστορίας του»
Η Μαρία Συρεγγέλα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πλακιάς: Η πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός
Η πρόταση την οποία υιοθέτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης και κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρεται ως «πρόταση των συγγενών των θυμάτων»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας 21
Κυριάκος Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι: Αυτονόητη η διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
«Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου 10