Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Γόντικας: Δύο fund από την Σαουδική Αραβία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ενδιαφέρον από δύο πλευρές για την αγορά του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ο πρόεδρος της “πράσινης” ΠΑΕ που μίλησε για το οικονομικό πρόβλημα, τον Φερέιρα, τον Νίνη και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρη Γόντικας στον Sentra 103,3:

Για την συνέχεια στο πρωτάθλημα: “Υπάρχουν ακόμα 12 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε σε καλή κατάσταση σε καλή θέση και πρέπει ν’ αποδίδει η ομάδα αυτό που μπορεί σε κάθε αγωνιστική.  Είχαμε το +5 και τον Δεκέμβριο, ανοίγει και κλείνει η ψαλίδα”
 
Για τις απουσίες και τις επιστροφές:
“Θα ήθελα να πως δύο πράγματα. Οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους πρέπει να παίρνουν αποτελέσματα και όταν δεν έχουν καλή απόδοση. Τον Ιανουάριο παίζαμε Κυριακή – Τετάρτη και είχαμε κι απουσίες. Κατά την γνώμη μου το πιο δύσκολο κομμάτι λόγω προγράμματος και απουσιών έφυγε. Αν ήμασταν πλήρεις στο ρόστερ μας, ίσως να μην είχαμε τις ανησυχίες που είχαμε στο ρόστερ μας. Απρόοπτα υπάρχουν πάντοτε, το έχουμε ζήσει και το ξέρουμε. Αν όλα όμως πάνε καλά θα είμαστε στο επόμενο διάστημα με +3 παίκτες και τον Νίνη με 4.”
 
Για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό και το θέμα των Αράβων:
“Δεν έχω το σύνολο της πληροφόρησης, γιατί δεν διαχειριζόμαστε εμείς την πώληση, δείχνουν ότι υπάρχουν προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον δύο πλευρές από την Αραβία. Εκεί γνωρίζω ότι υπάρχουν 2 προχωρημένες συζητήσεις.”
 
Για την ψήφιση του νόμου και την ασχολία του Τζίγγερ:
“Θεωρώ ότι η ψήφιση του νόμου είναι ένα θετικό στοιχείο στην πρόοδο τέτοιων συζητήσεων. Αν δεν δεις υπογεγραμμένα χαρτιά, αυτές οι υποθέσεις δεν τελειώνουν. Έχω μιλήσει με τον κ. Βαρδινογιάννη και μου είπε ότι αν υπάρχει κάτι θετικό θα ενημερωθείτε άμεσα. Νομίζω ότι το κρίσιμο γεγονός αν συμβεί και πιστοποιηθεί είναι αυτό.Δεν υπάρχει βαθμός ενδιαφέροντος. Για μένα είναι απλό. Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση; Έχει καλώς. Αν δεν ολοκληρωθεί για μένα είναι στο «αέρα».”
 
Για τον Τσάκα και την δική του θέση στο μέλλον:
“Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για τον κ. Τσάκα. Δεν είμαι αρνητικός στο να μείνω στην ΠΑΕ από άλλο πόστο για να υπάρχει μία διάδοχη κατάσταση.”
 
Για την επιστολή Βγενόπουλου
: “Δεν έχω αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Βγενόπουλου, αν θέλει είπαμε ότι θα το κάνει ο ίδιος.”
 
Για την συνάντηση με Πολέμη και πρόθεση μετόχων:
“Συναντήθηκα με τον κ. Πολέμη, τον ενημέρωσα εις βάθος, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω εγώ τι θα κάνει εκείνος. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις προθέσεις των μετόχων. Είδα ότι προϋποθέσεις για να βάλουν λεφτά υπάρχουν. Εγώ και τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Πολέμη τον ενημέρωσα για κάποια θέματα της ομάδας.”
 
Για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ
: “Πρώτον σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη δεν μπορώ ν’ αναφερθώ απ’ την στιγμή που δεν έχουν εγκριθεί. Αυτό που πρέπει να πω δημόσια είναι ότι αυτή την στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν βάλει την ομάδα στις πλάτες τους. Αν είχαμε τον ποδοσφαιριστή και μου έλεγε ότι τελείωσε η υπομονή μου δεν θα μπορούσα να τον κακίσω.”
 
Για το θέμα που προέκυψε με την ΟΥΕΦΑ:
“Η αναφορά στην ΟΥΕΦΑ που έχουμε να κάνουμε είναι στα τέλη Μαρτίου. Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει μέχρι τέλη Μαρτίου το πρόβλημα, τότε θα έχουμε πιο πολλά προβλήματα από την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Μην ξεχνάτε πότε κανείς παίρνει τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λγικ ή οποιοδήποτε Κύπελλο. Οποιοδήποτε όφελος έχουμε από τα ευρωπαϊκά κύπελλα έρχονται από Οκτώβριο και μετά. Αν δεν βρούμε τρόπο να ενισχυθούμε μέσ στο επόμενο διάστημα, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.”
 
Για την υπόθεση Λέτο
: “Μίλησα με τον Λέτο, του εξήγησα ότι δεν έχουμε τώρα πρόταση από το εξωτερικό. Είναι σαφές ότι είμαστε πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από το προφίλ του φέτος. Εγώ προσωπικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος και από την χθεσινή του εμφάνιση. Από εκεί και πέρα συζητήσαμε για κάποια θέματα που αφορούν εκείνον και την ομάδα και είδαμε ότι δεν υπάρχουν διαφορές . Ακόμα και εμείς αν ενισχυθούμε οικονομικά ίσως είναι σωστό να πωληθεί ο Λέτο για πολλούς άλλου λόγους.”
 
Για την υπόθεση Νίνη: “Οι κουβέντες μας με την πλευρά του Σωτήρη Νίνη, μιλάγαμε από τον Αύγουστο και η πλευρά του παίκτη ήταν σταθεροί, καθώς μας έλεγαν ότι δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, αφού ο παίκτης θέλει να δοκιμάσει το εξωτερικό. Η άποψη μου είναι ότι η περίπτωση του Νίνη είναι τελειωμένη. Απειλές προς τον Νίνη δεν υπάρχουν!  Εμείς χρησιμοποιήσαμε μία δικονομικά αποδεκτή προστασία, γι’ αυτό και χρησιμοποιήσαμε το εξώδικο. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το αν θα διεκδικήσουμε περαιτέρω πράγματα.”
 
Για την υπόθεση του Σιμάο και τα υπόλοιπα συμβόλαια: “Δεν είναι κάτι που έχει τελειώσει σαν διαπραγμάτευση με τον Σιμάο. Έντεκα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, μαζί με αθλητών που δεν είναι πρωτοκλασάτοι. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Μπορεί να μην καταθέσουμε προτάσεις ανανέωσης σε όλους. Δεν κρίνονται τα πάντα από μία ισχυρή οικονομική κατάσταση, αλλά αυτή η κατάσταση συμβάλει στα πάντα.”
 
Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:
“Ο τρόπος που έχει κάνει την δουλειά του ο κ. Φερέιρα και οι συνεργάτες του και η άνοδος παικτών στην πρώτη ομάδα, δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν το πέρασμα σε μία άλλη εποχή. Ένα μεγάλο κλαμπ οφείλει να έχει αγωνιστική και λειτουργική φιλοσοφία. Εδώ πλέον δεν τίθεται αν μας αφήνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά αν μπορούμε. Ο ίδιος ο Φερέιρα οφείλει να τοποθετηθεί, γι’ αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Φερέιρα, δεν μου επιτρέπεται. Αισθάνομαι ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευτώ.”
 
Για το γεγονός ότι δεν έγινε ενίσχυση:
“Τον Κάστρο μπορούσε να τον πάρει ο σύλλογος, αλλά αρνηθήκαμε να δώσουμε αυτό το ποσό. Πάει και τελείωσε.”
 
Για το σχόλιο περί φιλικών.. και ντέρμπι:
“Είδατε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα στα Γιάννενα; Είδα σε άλλους αγώνες να μην υπάρχει το ίδιο πάθος. Δεν λογοδοτώ σε κανένα άλλο, παρά μόνο στο Δ.Σ του συλλόγου μου και το κόσμου μας. Το είπα και το ξαναλέω δεν υπάρχει το ίδιο πάθος και η ίδια ένταση σε άλλα παιχνίδια, όπως υπάρχει σε εμάς.”
 
Για την αλλαγή του Βασσάρα και την διαιτησία: “Για τον κ. Βασάρα είχαν συγκεντρωθεί πολλά παράπονα από πολλές ομάδες. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το ότι αποφάσισε η διοίκηση της ΕΠΟ, τότε δεν έκανε καλά το έργο του. Για τον κ. Δούρο θα πρέπει να δούμε κάποια δείγματα γραφής και μετά να το κρίνουμε. Αν θέλουμε να πάμε στην λεπτομέρεια της διαιτησίας μπορούμε να πάμε σε πολλές αντεγκλίσεις. Η διαιτησία σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί. Υπήρχαν και πολλές επιλογές που ήταν τουλάχιστον συζητήσιμες.”
 
Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο: “Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη θέση αυτή του προέδρου της ΕΠΟ. Ο οποιοσδήποτε και να καθίσει στην θέση του προέδρου θα πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.”
 
Για την διοίκηση του Παναθηναϊκού:
“Την συνολική αποτίμηση της αγωνιστικής περιόδου θα την κάνουμε τον Μάιο. Υπάρχει ένα γενικότερο συμμάζεμα. Σε περιπτώσεις που θα μπορεί ν’ απαντάει ο Παναθηναϊκός θα το κάνει. Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση και εκείνη τοποθετείται.”
 
Για τα προβλήματα στο τμήμα βόλεϊ:
“Είναι μία πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα αυτό που γίνεται στο τμήμα του βόλεϊ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Δημήτρη τον Καζάζη, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει και μόνο αυτό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε