Κόσμος

Οι Κορεάτες θέλουν … τον Παπαδήμο τους

Μπορεί από τον Ιλ να πήγαμε στον Ουν και το... Κιμ-Γιονγκ να έμεινε το ίδιο, όμως στη Β. Κορέα φαίνεται αλλάζουν πολλά απ' τα δεδομένα.

Ο νέος ηγέτης Κιμ Γινγκ Ουν είναι μόλις 28-29 ετών και φαίνεται δεν τρέφει και μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του το υπόλοιπο καθεστώς, παρά το γεγονός ότι είχε επιλεγεί από τον πατέρα του ως διάδοχός του.
Φανερά ο στρατός (σημαντικότατος παράγοντας εξουσίας στη Β. Κορέα) δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν στο παρασκήνιο φαίνεται ότι πάμε σε συγκυβέρνηση
Για την ακρίβεια το Reuters λέει ότι μίλησε με άνθρωπο που έχει στενές επαφές με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ και του Πεκίνου και ο άνθρωπος αυτός έκανε λόγο για “μοίρασμα” της εξουσίας μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενός θείου του και του στρατού της χώρας.
Θα υπάρξουν προβλήματα; Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι εννοώντας κάποιο πραξικόπημα και ο ίδιος άνθρωπος απάντησε: “είναι μάλλον απίθανο”.
Όλα δείχνουν ότι προς το παρόν οι δυνάμεις εξουσίας συμφώνησαν σε “συγκυβέρνηση”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa