Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Λασίθι: ”Θα τους πάρω όλους στο λαιμό μου”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εμφανίστηκε και κατέθεσε η ταμίας του πρώην δήμου Νεαπόλεως, για την υπόθεση υπεξαίρεσης 1εκ.€ από τα ταμεία του πρώην δήμου…

Θέλει να μιλήσει τώρα για όλους όσοι την οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση η ειδική ταμίας του πρώην δήμου Νεαπόλεως, η οποία ελέγχεται για το ταμειακό έλλειμμα, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η ταμίας σύμφωνα με το cretalive.gr, παρουσιάστηκε στο δήμο Αγίου Νικολάου για να καταθέσει στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται για την πολύκροτη υπόθεση.

Την συνόδευαν οι δικηγόροι της, Διονύσης Βέρρας και Μαρία Κολιακουδάκη και παρέμεινε εκεί για περίπου μία ώρα. Στην ουσία της υπόθεσης, οπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Πατρίδα’ η κατάθεση της δεν ήταν καθόλου διαφωτιστική. Για πρώτη φορά πάντως μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης, η ελεγχόμενη ταμίας φέρεται να έχει ανακάμψει ψυχολογικά και να περνά στην αντεπίθεση.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κατάθεση αφού η ταμίας επιφυλάχθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να εκθέσει συνολικά τις θέσεις της με την προϋπόθεση να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ορκωτούς λογιστές. Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι της, οι οποίοι ζητούν πλήρη και τεκμηριωμένη κατάσταση των οικονομικών του πρώην δήμου.

Η ταμίας υποστήριξε ότι μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου οπότε και ανοίχθηκε το χρηματοκιβώτιο– η ίδια απουσίαζε με αναρρωτική άδεια- δεν γνώριζε τι διαθέσιμα υπήρχαν στο ταμείο.

Η ίδια πρότεινε να κλητευθούν ως μάρτυρες ο πρώην δήμαρχος Νεαπόλεως και νυν αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ωστόσο της γνωστοποιήθηκε ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν ήδη κλητευθεί στο πλαίσιο της ΕΔΕ. Εκτός από τους δύο πρότεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες και άλλα πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να κλητευθούν τις επόμενες ημέρες.

 Ο δικηγόρος της ταμία, Διονύσης Βέρρας, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση με βάση τα στοιχεία που έχει υπόψη του, τόνισε: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η ταμίας είναι θύμα συγκεκριμένων καταστάσεων. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί και έχει πέσει θύμα σκληρής και αισχρής εκμετάλλευσης. Από τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι έχει συμβεί σε σχέση με τα διαθέσιμα του ταμείου, αν υπήρχαν διαθέσιμα και σε τι ύψος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε