Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

MACHETE

Ξεφεύγοντας οριακά από το θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Τόρες…

Info

Βαθμολογία

****

Πρωταγωνιστές

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ , ΜΙΣΕΛ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ , ΛΙΝΤΣΕΙ ΛΟΧΑΝ , ΝΤΟΥΕΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΤΗΕ ROCK) , ΤΖΕΣΙΚΑ ΑΛΜΠΑ , ΝΤΑΝΙ ΤΡΕΧΟ , ΤΖΕΦ ΦΕΙ , ΣΤΙΒΕΝ ΣΙΓΚΑΛ , ΤΣΙΤΣ ΜΑΡΙΝ

Σκηνοθεσία

ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ

Σενάριο

ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΑΛΒΑΡΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Διάρκεια

106′

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Είδος Ταινίας

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Υπόθεση

Ξεφεύγοντας οριακά από το θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Τόρες (Στίβεν Σιγκάλ), ο Ματσέτε (Ντάνι Τρέχο) οδηγείται στο Τέξας για να εξαφανίσει τα ίχνη του και να ξεχάσει το τραγικό του παρελθόν. Εκεί όμως μπλέκεται σε μία απίστευτη συνομωσία και καταλήγει καταζητούμενος. Ο Ματσέτε θα προσπαθήσει να “καθαρίσει” το όνομά του και να εκδικηθεί, με τη βοήθεια της Λους (Μισέλ Ροντρίγκες) και του ιερέα Πάντρε (Τσιτς Μαρίν). Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσει τον Μπουθ (Τζεφ Φέι), έναν αδίστακτο επιχειρηματία με μία ακολουθία πληρωμένων δολοφόνων, τον Βον (Ντον Τζόνσον), έναν παρανοϊκό συνοριοφύλακα που διευθύνει ένα μικρό στρατό, και μια σειρά άλλων “κακών” για να τους αποδείξει έμπρακτα ότι απλά “έμπλεξαν με τον λάθος Μεξικάνο”.

Κριτικη

Όταν το 2007 ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκες κυκλοφόρησαν στην Αμερική την ταινία ‘Grindhouse’, δηλαδή τα φιλμ ‘Death Proof’ και ‘Planet Terror’ σε κοινή προβολή, τη συνόδεψαν με ένα ψευδο-τρέιλερ για μια υποτιθέμενη ταινία με τίτλο ‘Machete’. Στην πραγματικότητα ο Ροντρίγκες είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο φιλμ στην αρχή της δεκαετίας του ’90, όταν προετοιμαζόταν για τα γυρίσματα του έργου ‘Desperado’.. Μετά την προβολή του υποτιθέμενου τρέιλερ της ταινίας, η ανταπόκριση των κινηματογραφόφιλων ήταν συγκλονιστική: δεκάδες θεατές πλησίαζαν τον Ροντρίγκες και τον ρωτούσαν πότε θα γύριζε την ταινία. Εξίσου θερμός ήταν και ο ενθουσιασμός του ίδιου του Ντάνι Τρέχο, που επέμεινε τόσο για το γύρισμα του τρέιλερ όσο και για την υλοποίηση της ίδιας της ταινίας. Αυτός άλλωστε θα ήταν και ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος στην 25χρονη καριέρα του, παρά τις δεκάδες συμμετοχές του σε γνωστά φιλμ. Κι έτσι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τη δημιουργία του ‘Machete’, πολλά χρόνια μετά την πρώτη έμπνευση του Ροντρίγκες. Τι είναι όμως τελίκα το MACHETE απλα και ταπεινά ένα CULT ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε