Ελλάδα

Ένα “τσακ” πριν από νέα μεγάλη φωτιά – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν άμεσα

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όσοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και για να μην προκληθεί φωτιά αλλά και για την δική τους ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας και για τα νησιά Ψαρά, Λέσβος και Χίος. Παράλληλα, υψηλός (δείκτης 3) είναι για τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Σποράδες, Σκύρος, Ικαρία, Σάμος και Κύθηρα.

Παράλληλα, οριοθετημένη περιμετρικά, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικρές μόνο εστίες μέσα στην καμένη έκταση, παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Κύθηρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, έσβησε πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, στα Λιμενάρια Θάσου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Αχλαδινή Ηλείας, Καστάνια Μεσσηνίας και Βολίμες Ζακύνθου.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
8 οι συλλήψεις για το οπαδικό επεισόδιο με νεκρό έναν 20χρονο στη Χαλκίδα - Άτομο πήγε στο σημείο μετά το περιστατικό και αλλοίωσε στοιχεία
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπόθαλψη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αθλητισμό
Αιματηρό επεισόδιο οπαδικής βίας στη Χαλκίδα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία «πέφτει», οι άνεμοι δυναμώνουν
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς
Βροχή στην Αθήνα