Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας: «Η κόλαση δεν είναι τόσο άγρια»

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας: «Η κόλαση δεν είναι τόσο άγρια»

«Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η… κόλαση είναι πλέον τόσο άγρια». Είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας Marca για τον Ολυμπιακό, στο αφιέρωμα που κάνει για τις 32 ομάδες της φάσης των ομίλων.

«Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League μετά από ένα χρόνο απουσίας που έληξε έξι διαδοχικές συμμετοχές στη φάση των ομίλων. Η έλλειψη ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα – όπου είναι εξαιρετικά ανώτερος  διαπιστώνεται στην Ευρώπη. Οι αλλαγές στην πορεία στον πάγκο επίσης δεν βοήθησαν. Από το 2013, ο Ολυμπιακός έχει οκτώ διαφορετικούς προπονητές  και δύο προσωρινούς (Νικοπολίδης και Βούζας). Ούτε η «κόλαση» είναι τόσο έντονη όσο την ζωγράφισαν», αναφέρει.

«Είναι δύσκολο να βρεθούν λόγοι αισιοδοξίας σε μια ομάδα με τόσα πολλά συμπτώματα παρακμής όπως ο Ολυμπιακός. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η μεταγραφή του Ενγκελς. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό. Σιγά-σιγά ο ίδιος έχει χάσει τους καλύτερους παίκτες του. Η ομάδα έχει χάσει την ποιότητα σε σημείο  που και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν είναι πλέον «κόλαση».

Παρτιζάν (2-2), Μπεσίκτας (1-1), Οσμανλισπορ (0-0), ΑΠΟΕΛ (0-1), Γιουνγκ Μπόις (1-1), Χαποέλ Μπερ Σεβά (0-0), Άντερλεχτ (1 -2), η Άρσεναλ (0-3) και η Μπάγερν (0-3) στο γήπεδο του Ολυμπιακού τις τελευταίες τρεις σεζόν. Έξω από το σπίτι, οι αριθμοί είναι ακόμα χειρότεροι. Το αστέρι είναι ο  Κωνσταντίνος Φορτούνης. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φτάσει  στη φάση νοκ άουτ μόνο σε δύο περιπτώσεις  στο Champions Legaue: το 2007-08 και το 2009-10. Εκτός από ένα θαύμα δεν θα φτάσει αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, η πρόκριση  στην φάση των 32  του Europa League θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Ολυμπιακός, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι το φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα, για να τερματίσει τελευταίος. Ο Μπενίκ Χάσι, από τον πάγκο, εργάζεται για να σηκώσει τον «Ελληνα γίγαντα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις