Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Αυτοί είναι οι Βρετανοί στρατιωτικοί που σακάτεψαν στο ξύλο νεαρό μπροστά στη γυναίκα του [pics, vid]

Χανιά: Αυτοί είναι οι Βρετανοί στρατιωτικοί που σακάτεψαν στο ξύλο νεαρό μπροστά στη γυναίκα του [pics, vid]

Οι δράστες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο δικαστικό μέγαρο στα Χανιά. Ο 37χρονος Παντελής Σαπουνάκης δέχθηκε άγρια επίθεση μπροστά στη γυναίκα του…

Στο αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο οδηγήθηκαν οι δυο στρατιωτικοί από τη Βρετανία, που ξυλοκόπησαν άγρια 37χρονο Χανιώτη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Λίγο πριν τις 9.30, ανακοινώθηκε ότι η δίκη πήρε αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης, ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δυο στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης “ΝΗΡΙΗΣ” βαρύνονται με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Να σημειωθεί ότι το πολεμικό πλοίο στο οποίο υπηρετούν οι δυο στρατιώτες είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 09.00 το πρωί.

Οι κατηγορούμενοι στρατιωτικοί για τον ξυλοδαρμό

Ο Παντελής Σαπουνάκης από το κρεβάτι του πόνου

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με χτύπησαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα που μου έλεγε ο άλλος «θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω. I will kill you», λέει ο  37χρονος Χανιώτης Παντελής Σαπουνάκης που, το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε δολοφονική επίθεση από Βρετανούς στρατιώτες, στα Χανιά.

Μιλώντας για το περιστατικό στη Νέα Τηλεόραση, απ’ το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο, είπε ότι: «Κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου γύρω στη μία το βράδυ όταν κάποιος αλλοδαπής καταγωγής μας πλησίασε».

Όπως εξήγησε ένας απ’ την παρέα του, που σε κατάσταση μέθης πλησίασαν τον φίλο του, υποστήριξαν πως είχε κλέψει το κινητό ενός εκ των τεσσάρων. Και κάπως έτσι άρχισε η επίθεση. Το θύμα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο αλλά δεν τον άφηναν να κλείσει την πόρτα. «Του ζήτησα να απομακρυνθεί και τότε ήρθαν άλλοι τρεις, προφανώς φίλοι του, και άρχισαν να με απειλούν για τη ζωή μου».

Ένας απ’ αυτούς τον κλώτσησε στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. «Απ’ ότι θυμάμαι βρέθηκα κάποια στιγμή αιμόφυρτος στο δρόμο, φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου εκείνη την ώρα», λέει ο 37χρονος.

Η σύζυγος του άτυχου άντρα για την επίθεση

Η σύζυγος του θύματος, Ρεβέκκα Διαμαντάκη που ήταν παρούσα στο περιστατικό της επίθεσης τονίζει σε όλους τους τόνους ότι “πρέπει να μιλάμε όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας κλείσουν το στόμα”.

Ο φίλος του Παντελή, Αναστάσιος Μανουσάκης απαντά και σε όποιες αμφιβολίες μπορεί να εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το απρόκλητο της επίθεσης και τον λόγο που την προκάλεσε τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ήταν απρόκλητη.

Πατέρας τραυματία: Προσπάθησαν να κουκουλώσουν το θέμα

Ο πατέρας του 37χρονου, Γιώργος Σαπουνάκης κάνει λόγο ότι πολλοί εκ των άνω προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση και τονίζει πώς αν το μικρόβιο από τα τραύματα στη μύτη πάει στον εγκέφαλο τότε ο γιος του θα πεθάνει.

Πηγή: flashnews.gr, cretalive.gr, neakriti.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις