Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλήθος αγροτών στον φετινό εορτασμό του Κιλελέρ [pics]

Πλήθος αγροτών στον φετινό εορτασμό του Κιλελέρ [pics]
ΦΩΤΟ από το onlarissa

Παρουσία πλήθους αγροτών και φορέων έγινε το πρωί της Κυριακής, ο φετινός αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ, στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος Γραμματείας Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλας ο οποίος αφού έκανε μία ιστορική αναφορά στις μεγάλες στιγμές που έζησε ο κάμπος πριν από 108 χρόνια, εστίασε στα κέρδη των αγώνων για τους αγρότες από την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων, προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα οι αγρότες δέχονται μία σκληρή επίθεση ως αγροτικό κίνημα.

 

Ο κ. Τζέλας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «η αιτία αυτής εξαθλίωσης στην οποία οδηγούνται οι αγρότες, είναι η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την Ε.Ε. και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές που σημείωσε πως «επιβάλλεται να δυναμώσουμε την κοινή δράση και η συμμαχία εργατών, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, στη βάση των κοινών προβλημάτων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, της άγριας φοροληστείας, των πλειστηριασμών των λαϊκών σπιτιών, των χωραφιών και των μικρομάγαζων, της διάλυσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή των αγώνων μας, ενάντια στην ανεργία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς…»

Πηγή: onlarissa

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις