Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Πέρασε εύκολα από το Λαύριο, αλλά “έχασε” τον Στρέλνιεκς

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε στο Λαύριο και με τη νίκη 68-84 για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, έδειξε έτοιμος ενόψει των συνεχόμενων παιχνιδιών κόντρα στη Ζαλγκίρις για τα πλέι οφ της Euroleague. Αποχώρησε τραυματίας ο Στρέλνιεκς.

Μία δυνατή προπόνηση αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό, η επίσκεψη στην έδρα του Λαυρίου, αφού οι “ερυθρόλευκοι” παρά τις απουσίες τους, πήραν εύκολα τη νίκη με 68-84 για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Μοναδική ανησυχία ο Στρέλνιεκς.

Με κορυφαίο τον Ιωάννη Παπαπέτρου, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επικράτησε χωρίς να… ιδρώσει της ομάδας έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος και μπορεί πλέον να συγκεντρωθεί στην Ευρώπη, όπου την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν τα πρώτα παιχνίδια για τους “8” της Euroleague. Έντονη ανησυχία υπάρχει πάντως για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα στη μέση και θα υποβληθεί άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Από την πλευρά του το Λαύριο, μετά και την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, έχασε την ευκαιρία να “περάσει” την Ένωση στην μάχη για την πρώτη 4άδα της Stoiximan.gr. Basket League, αλλά σίγουρα το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι από αυτά που έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά από την αρχή, με τον Κώστα Παπανικολάου να επιστρέφει από τραυματισμό και δεν έδωσε την ευκαιρία στο Λαύριο να αποδείξει γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με κορυφαίο τον Ιωάννη Παπαπέτρου και μοιράζοντας τον χρόνο μεταξύ των παικτών, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα με το σκορ στο δεκάλεπτο να είναι στο 13-22 και στο ημίχρονο στο 30-43.

Στο δεύτερο μέρος μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” πάτησαν ακόμη περισσότερο το “γκάζι” και αύξησαν τη διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς από πολύ νωρίς. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν και θέαμα στους θεατές του αγώνα και το σκορ να κλείνει τελικά στο 68-84.

Για τους νικητές, κορυφαίος ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έκανε νταμπλ νταμπλ με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Σπανούλης και Μιλουτίνοφ.

Αντίθετα, από την πλευρά του Λαυρίου, ο Μουρ ήταν για μία ακόμη φορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Σερέλη, έχοντας 13 πόντους και συμπαραστάτη τον Γουίγκινς με 12 πόντους.

Μετά και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έφθασε τους 40 βαθμούς και παραμένει στη δεύτερη θέση της Stoiximan.gr Basket League, ενώ το Λαύριο με την ήττα του έπεσε 5ο, σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, αφού τους προσπέρασε και τους δύο ο Προμηθέας.

Δεκάλεπτα: 13-22, 30-43, 43-67, 68-84

Λαύριο (Σερέλης): Βεργίνης 3, Κουζέλογλου (5 ριμπ.), Μέιερ 6 (5 ριμπ.), Γουίγκινς 12 (5 ριμπ.), Μουρ 13 (3 ασίστ), Παπαδημητρίου 3, Νίξον 8 (3 ασίστ), Περράκης 6 (3 ριμπ.), Γιαννακόπουλος 5 (4 ασίστ), Κακλαμανάκης 4 (3 ριμπ.), Μεχίντι 2, Ενουάμου 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 11 (8 ριμπ., 3 ασίστ), Σπανούλης 10 (6 ασίστ), Μιλουτίνοφ 14 (6 ριμπ.), Παπανικολάου 3 (7 ριμπ.), Ρόμπερτς 6 (3 ριμπ.), Μπράουν 12, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 19 (14 ριμπ.), Στρέλνιεκς, Μάντζαρης 3 (3 ασίστ, 3 ριμπ.), Μπόγρης.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις