Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Είδε πεντάρα… ο Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός άρεσε μετά από καιρό

Είδε πεντάρα… ο Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός άρεσε μετά από καιρό

Ο Ολυμπιακός αν και ισοφαρίστηκε από τον ΑΟΚ κατάφερε εν τέλει να πάρει τη νίκη επικρατώντας με ευρή 5-1 των Φαιάκων για την 27η αγωνιστική της Superleague. Θύμισε τον παλιό καλό Μιραλάς ο Βέλγος επιθετικός – Παρθενικό γκολ του Βρουσάι. Στις κερκίδες του Καραϊσκάκης ο νέος προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς

Μετά από καιρό ο Ολυμπιακός ικανοποίησε με την απόδοση του και με όμορφο ποδόσφαιρο κατάφερε να επικρατήσει του ΑΟΚ με 5-1, για την 27η αγωνιστική της Superleague. Σκόραρε και ξέσπασε ο Μιραλάς, μπροστά στα μάτια του νέου τεχνικού των “ερυθρολεύκων”.

Το παιχνίδι

Για τον ΑΟΚ η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ρόλε έκανε την μπαλιά , στον Επστάιν που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά εκεί ο Γερμανός δεν πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Προτό.

Στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τα πατήματα τους και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, η πρώτη συνεργασία Φουρτούνη και Ανσρισφάρντ δεν είχε επιτυχία στο 9′ αφού η κεφαλιά του δεύτερου πέρασε έξω από την εστία του ΑΟΚ. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν με τον Έλληνα μέσο να δίνει εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Ιρανός με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τους παίκτες τους Ολυμπιακού απλώς να διαχειρίζονται το προβάδισμα, αλλά για ακόμα μια φορά τα λάθη στοίχισαν στην ομάδα του Πειραιά. Ο Νικολάου έκανε τη λάθος πάσα, ο Ρόλε έκλεψε και έδωσε στον Επστάιν που μέσα στην περιοχή δεν είχε πρόβλημα να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Προτό και να ισοφαρίσει για τους Φαίακες.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με κάποιες ενέργειες του Ανσαριφάρντ να γίνει απειλητικός αλλά οι περισσότερες προσπάθειες σταματούσαν είτε πάνω στον Γιαννακόπουλος, είτε δεν έβρισκαν καν στόχο.

Τελικά οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τον τρόπο να λύσουν τον γρίφο της άμυνα των Φαιάκων, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μιραλάς έκανε εξαιρετική κίνηση από την αριστερή πλευρά και με δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννακόπουλου (2-1).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός, με τον Μάριν να μπάινει στην περιοχή μετά από ατομική προσπάθεια, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον γκολκίπερ του ΑΟΚ, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα όταν ο Επστάιν έκανε το γέμισμα, μέσα στην περιοχή εκεί ο Μυτίδης μόνος του έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Προτό ήταν στη σωστή θέση και κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο μακριά από την εστία του.

Αφού δεν κατάφερε να σκοράρει ο Μυτίδης το έκανε ο Ολυμπιακός. Ο Μιραλάς έκανε όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, με κάθετη βρήκε τον Ανσαριφάρντ και αυτός με τη σειρά του μοίρασε στον Φορτούνη που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.

Ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό τους στη συνέχεια, αλλά κατάφερε να βρει ακόμα ένα τέρμα,στο 61′ όταν  η σέντρα του Φορτούνη βρήκε τον Ένγκελς  που από κοντά και όντας μόνος του έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το τέταρτο γκολ για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 5-1 για την ομάδα του Χρήστου Κόντη σημείωσε ο Βρουσάι ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, μετά από πολύ καλή κάθετη του Ανσαριφάρντ στο 89′.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις