Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ!

Euroleague: Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ!

Τα ψέματα τελείωσαν! Η πραγματική Euroleague ξεκινά σήμερα (17/4) με τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός διεκδικούν με πλεονέκτημα έδρας την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Τα πλέι οφ της Euroleague ξεκινούν σήμερα (17/4) με τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων. Πρώτος στη μάχη από τις ελληνικές ομάδες μπαίνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται το βράδυ (21:15) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την “καυτή” του έδρα για να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Το “τριφύλλι” έχει να βρεθεί στις 4 κορυφαίες ομάδες από το 2012 και δεν επιθυμεί να χάσει κι αυτή την ευκαιρία. Ο προπονητής του Τσάβι Πασκουάλ διατέλεσε τεχνικός της Μπαρτσελόνα πριν αναλάβει τους «πράσινους» και είναι συνηθισμένος στις «μάχες» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πίεση μάλιστα ενός clasico.

Ο Καταλανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, σε αντίθεση με τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έχει “πονοκέφαλο”, μιας κι ο ανέτοιμος Γιουλ δεν ταξίδεψε στην Αθήνα, ενώ ο Καμπάτσο θα χάσει όλη τη σειρά. Αυτό σημαίνει ότι η περιφέρεια της Ρεάλ θα είναι αποδυναμωμένη, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το “τριφύλλι”. Αμφίβολος είναι κι ο Ράντολφ. Το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (19/4), ενώ το 3ο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 24 Απριλίου.

Ο περυσινός φιναλίστ Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» αύριο  με αντίπαλο στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στα άλλα δύο ζευγάρια, η πανίσχυρη και φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη φιλοξενεί σήμερα (17/4) την επίσης ρωσική Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ την Τετάρτη, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα αντιμετωπίζει την Μπασκόνια.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγώνων των πλέι οφ της Euroleague

1οι ΑΓΩΝΕΣ (17-18/4/2018)

Τρίτη, 17 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)          21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία)            20:00

Τετάρτη, 18 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)      21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)    20:15

2οι ΑΓΩΝΕΣ (19-20/4/2018)

Πέμπτη, 19 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)          21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία)            20:00

Παρασκευή, 20 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)      21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)    20:45

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις