Κόσμος

Ουκρανία: Προσφυγή κατά της Μόσχας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, με την πρώτη να καταθέτει προσφυγή εναντίον της δεύτερης...

Ουκρανία εναντίον Ρωσίας… Μια μάχη που συνεχίζεται, με το Κίεβο να καταθέτει προσφυγή κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επειδή την Κυριακή άνοιξε πυρ εναντίον τριών πλοίων της και τα κατέλαβε, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η… αντεπίθεση που εξαπολύει η Ουκρανία

Το επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα στα στενά του Κερτς που χωρίζουν την Αζοφική από τη Μαύρη Θάλασσα, προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των 24 ουκρανών ναυτών που αιχμαλωτίσθηκαν.

[read4more]

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο αναφέρεται πως η Ουκρανία του ζήτησε να παρέμβει για να εξασφαλίσει ότι οι ναύτες βρίσκονται σε καλή κατάασταση. Η Μόσχα τους κατηγορεί ότι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν όταν τους δόθηκε εντολή να σταματήσουν.

«Η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε ιδιαίτερα να παράσχει η Ρωσία ιατρική φροντίδα στους τραυματισμένους ναύτες και να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος. Ζητεί επίσης οι ναύτες να αντιμετωπισθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου», αναφέρεται στη δήλωση.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την κράτηση των ναυτών.

Η προσφυγή, η πέμπτη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας από το 2014 που η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία, μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες ή και χρόνια για να εξετασθεί από το δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση