Κόσμος

Ινδία: Αγωνία για εργάτες που παγιδεύτηκαν σε παράνομο ανθρακωρυχείο

Τουλάχιστον 13 εργάτες παγιδεύτηκαν εξαιτίας μιας πλημμύρας μέσα σε παράνομο ανθρακωρυχείο σε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Δεκάδες διασώστες επιχειρούν στο σημείο αυτό, αντλώντας το νερό που εισχώρησε χθες, Πέμπτη, σε μια μεγάλη τάφρο που βρίσκεται κοντά σε ποτάμι, στο πλούσιο σε μεταλλεύματα κρατίδιο Μεγκαλάγια.

“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απεγκλωβίσουμε (τα θύματα). Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 13 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό τη στιγμή της πλημμύρας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λετίντρα Σάνγκμα.

Παράνομο το ανθρακωρυχείο

Ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε το 2014 τη λειτουργία ανθρακωρυχείων σε αυτή την περιοχή, μετά τις διαμαρτυρίες οικολόγων ακτιβιστών που κατήγγειλαν τη “σοβαρή ρύπανση του νερού”.

Αλλά η πρακτική αυτή συνεχίζεται με παράνομες εξορύξεις άνθρακα από κατοίκους, οι οποίοι ανοίγουν τρύπες στην πλευρά των λόφων και στη συνέχεια σκάβουν για να διανοίξουν μικρές οριζόντιες σήραγγες ώστε να φθάσουν μια φλέβα άνθρακα.

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης ονομάζεται “ποντικότρυπα” λόγω των πρωτόγονων μέσων που χρησιμοποιούνται.

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο το 2012 σε παρόμοιο δυστύχημα που σημειώθηκε στο ίδιο κρατίδιο. Οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη