Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: “Σώθηκε” από τον… ΟΦΗ η Ξάνθη!

Κύπελλο Ελλάδας: “Σώθηκε” από τον… ΟΦΗ η Ξάνθη!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Ξάνθη εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στη Νίκη Βόλου για την τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας και ηττήθηκε με 1-0 στο Πανθεσσαλικό, αλλά η νίκη του ΟΦΗ επί της Κέρκυρας με 0-3, της χάρισε την πρόκριση έστω και ως δεύτερη του 7ου ομίλου.

Στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, η Ξάνθη κατάφερε να ηττηθεί με 1-0 από τη Νίκη Βόλου της τρίτης εθνικής κατηγορίας, αλλά σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, γλίτωσε το σοκ του αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ράσταβατς, που την περασμένη Κυριακή χάρισε στον Απόλλωνα Σμύρνη την πρώτη της νίκη στη Superleague, κατάφερε να χάσει και από τους Βολιώτες, μετά από ένα γκολ του Τζιώρα στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης. Η νίκη του ΟΦΗ στην Κέρκυρα όμως, της χάρισε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση από τον 7ο όμιλό.

Οι συνθέσεις στο Νίκη Βόλου Ξάνθη

Νίκη Βόλου (Ράτκο Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος, Μέτσε, Ρόβας (70΄ Τσεμπερίδης), Παπαδήμας, Κέρι, Ταβάρες (70΄ Ιορδανίδης), Δωματάς (75΄ Βουκομάνοβιτς), Τζιώρας.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου (46΄ Σιλά), Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης (79΄ Θυμιάνης), Καμαρά, Μελιόπουλος, Μελισσόπουλος, Καντά (63΄ Σουλεϊμάν), Κίκε, Κάστρο.

Στο έτερο παιχνίδι του 7ου ομίλου, ο ΟΦΗ ήταν “σαρωτικός” στην Κέρκυρα και επικρατώντας με 3-0 της τοπικής ομάδας, πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ως πρώτος στη βαθμολογία.

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κοιλιάρας με εξαιρετικό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα (13΄), ο Ντίνας πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Αθανασόπουλου σε σουτ του Κουτσιανικούλη για το 0-2. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Βουό στο 85′ μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη στην αντεπίθεση.

Οι συνθέσεις στο Κέρκυρα – ΟΦΗ

Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (70΄ Σπίνουλας), Βέρτζος, Γεωργακόπουλος, Αναστασίου, Μότα, Θεοδωράκης, Βίλα (79΄ Τουράμ), Νίκιτς, Ινάσιο (79΄ Σιατραβάνης), Μίσκου.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Ποτουρίδης (65΄ Κομεσίδης), Μιχόγεβιτς, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Σάσι, Ντίνας (74΄ Νοικοκυράκης), Βουό (87΄ Καλαϊτζάκης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις