Κόσμος

Αποκάλυψη Telegraph: Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει εκταμιεύσει τα κονδύλια που απαιτούνται για το Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, επικρίνεται από συναδέλφους του στην κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος διότι δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται, προκειμένου η Βρετανία να μπορέσει να προετοιμαστεί για το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, αποκάλυψε η εφημερίδα "The Telegraph", το βράδυ της Κυριακής.

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών διότι οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τουλάχιστον ένα ακόμη υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης έχει επίσης διαμαρτυρηθεί διότι ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπρόκενσαϊρ τόνισε ότι το υπουργείο του δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για να συμβάλλει στην προετοιμασία για το Brexit, είτε η αποχώρηση από την ΕΕ γίνει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, είτε χωρίς συμφωνία, κατά το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ, η οποία επικαλείται την επιστολή του η οποία εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η φωτιά στο Κραν Μοντανά ξεκίνησε από βεγγαλικά πάνω σε μπουκάλια σαμπάνιας, λένε οι ελβετικές αρχές
119 οι τραυματίες, οι 113 έχουν ταυτοποιηθεί, «περίπου 40 οι νεκροί» λένε οι Αρχές - Προειδοποίηση Έλληνα γιατρού από τη Γενεύη: Θα αυξηθούν οι νεκροί λόγω εγκαυμάτων 4ου βαθμού
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ της Κραν Μοντανά
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου