Κόσμος

Πούτιν: Η Κριμαία είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητη

Για ενεργειακή ανεξαρτησία της Κριμαίας έκανε λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν εγκαινιάζοντας δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Χερσόνησο, και συμμετέχοντας σε τελετές αφιερωμένες στην πέμπτη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Πούτιν έφθασε αρχικά στην Σεβαστούπολη, όπου εγκαινίασε τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Μπαλακλάφσκαγια και Ταβρίτσεσκαγια και εν συνεχεία αναχώρησε για την Συμφερούπολη για να συμμετάσχει στους εορτασμούς που είναι αφιερωμένοι στην πέμπτη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «σήμερα έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χερσονήσου της Κριμαίας, αλλά και όλου του νότου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της περιοχής».

“Εκτόξευση” της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι το 2014 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία έφθανε τα 160 μεγαβάτ. «Αυτή η ποσότητα δεν επαρκούσε, ακόμη και δεδομένου ότι η Ουκρανία προμήθευε την Κριμαία με ηλεκτρική ενέργεια και ήταν σαφές ότι δεν επαρκούσε ώστε να υπάρχει σταθερή ηλεκτροδότηση για τα σπίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και πολύ περισσότερο για να αναπτυχθεί η χερσόνησος της Κριμαίας, για να ενταχθούν στα δίκτυα ηλεκτροδότησης νέοι καταναλωτές, για να αναπτυχθούν η βιομηχανία, οι επιχειρήσεις , ο τουρισμός. Αυτές οι ποσότητες ήταν εντελώς ανεπαρκείς.

Η κατάσταση άλλαξε ριζικά», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η συνολική ισχύς και των δύο σταθμών θα φθάσει τα 940 μεγαβάτ, που συνιστούν το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Κριμαία, ενώ η συνολική ενεργειακή ισχύς της χερσονήσου , χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι ανεμογεννήτριες, οι σταθμοί ηλιακής ενέργειας και οι κινητοί σταθμοί τουρμπίνας φυσικού αερίου θα φθάνει τα 2070 μεγαβάτ, ποσότητα που είναι σε θέση όχι απλώς να καλύψει τις ανάγκες της Χερσονήσου σε ηλεκτρική ενέργεια αλλά και να καλύψει τις ανάγκες και άλλων περιοχών.

“Πλήρης ενεργειακή απεξάρτηση”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η πλήρης λειτουργία των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών σηματοδοτεί την «πλήρη ενεργειακή απεξάρτηση της Κριμαίας, αλλά και την δυνατότητα μάλιστα να τροφοδοτεί με ενέργεια και την ηπειρωτική γη»(ηπειρωτική Ρωσία-σ.σ).

Στην επίσημη τελετή των εγκαινίων των θερμοηλεκτρικών σταθμών παρευρίσκονταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ , ο πρόεδρος της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ και ο γενικός διευθυντής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Τα πρώτα τμήματα και των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών, που εγκαινιάσθηκαν σήμερα είχαν τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10