Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Game of Thrones: Ο σιδερένιος θρόνος τοποθετήθηκε… στην Παύλιανη! [pics]

Game of Thrones: Ο σιδερένιος θρόνος τοποθετήθηκε… στην Παύλιανη! [pics]
ΦΩΤΟ από το lamiareport

Κι όμως! Οι εικόνες που θα δείτε είναι από την Ελλάδα! Με τον θρόνο να τοποθετείται σε υψόμετρο 1.260 μέτρων στην Οίτη!

Τον δικό του “Σιδερένιο Θρόνο” έφτιαξε ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης και… πάνω στην ώρα για την πρεμιέρα της 8ης σεζόν, της σειράς που έχει εκατομμύρια fan σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιστορία για την κατασκευή αυτού του θρόνου, ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν η νεολαία του χωριού,  ζήτησε να κατασκευαστεί το σήμα κατατεθέν της σειράς!

Ο Σύλλογος, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα έναν αγώνα, έτσι ώστε να κάνει το όνειρο της νεολαίας του χωριού, πραγματικότητα! Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες & παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε!

 

 

 

Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να κατευθύνουν τους κατασκευαστές του θρόνου, με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Χρησιμοποιήθηκαν: 300 κιλά σίδερο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες, 30 κιλά ξύλο, 10 κιλά μπογιές, 10 κιλά τσιμέντο και… 800 ώρες δουλειάς για τον μάστορας και τους εθελοντές. Πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι…

 

 

 

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου 2019. Για τη μεταφορά του θρόνου στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια για να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή!

 

“Ο σιδερένιος Θρόνος, δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του, Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest). Στον σιδερένιο Θρόνο, κάθεται ο Βασιλιάς των Andals και των πρώτων Ανθρώπων και από σήμερα θα στέκει επιβλητικός στην κορυφή του κόσμου, στην Παύλιανη!”

Πηγή: lamiareport

 

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις