Κόσμος

Καλιφόρνια: Αυτοκτόνησε ο δράστης της επίθεσης στο φεστιβάλ τροφίμων

Μια διαφορετική εκδοχή από εκείνη που είχε αρχικά είχε δώσει η αστυνομία για το θάνατο του 19χρονου που σκόρπισε τρόμο πριν από μια εβδομάδα σε φεστιβάλ τροφίμων κοντά στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια διατυπώνει ο ιατροδικαστής.

Ο 19χρονος Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν, ο ακροδεξιός δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια, αυτοκτόνησε και δεν έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

[read4more]

Αυτό έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στο πτώμα του 19χρονου. Πως δηλαδή ο Λεγκάν έπεσε νεκρός από τραύμα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, δήλωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κομητείας Σάντα Κλάρα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα πως ο δράστη αυτοκτόνησε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτή, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στο χώρο της εκδήλωσης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ένοπλο και τον εξουδετέρωσαν μερικά λεπτά αφότου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο όπου διεξαγόταν το γαστρονομικό φεστιβάλ.

Ο 19χρονος βρέθηκε στο Gilroy Garlic Festival, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος που είχε πάει στο φεστιβάλ για την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων. Σκότωσε τρεις ανθρώπους, ένα εξάχρονο αγόρι ανάμεσά τους, πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Ο Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν είχε αφήσει να πλανάται η απειλή επίθεσης στην έκθεση κι είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις σε αναρτήσεις του στα social media μερικές ημέρες πριν διαπράξει την επίθεση της περασμένης Κυριακής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 1
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B