Υγεία

Διαζύγιο: Πώς επηρεάζει το παιδί η δημιουργία νέας οικογένειας

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μόλις το ένα στα τέσσερα μέλη (25%) αισθάνεται ότι συνδέεται ψυχικά με τη νέα οικογένεια μετά το διαζύγιο, ειδικά όταν ο/η νέα σύντροφος έχει επίσης παιδιά από τον προηγούμενο γάμο.

Σημαντική είναι, επίσης, και η επίδραση του διαζυγίου στην ψυχολογία των παιδιών. Το ένα στα δύο παιδιά (46%) πάντως καταλήγει να θεωρεί ότι η παλιά και η νέα οικογένειά του αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, το οποίο το εμπεριέχει.

Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr), εξηγεί:

“Διαζευγμένοι, που αποφασίζουν να δημιουργήσουν έναν νέο οικογενειακό πυρήνα -κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο- ισχυρίζονται πολύ συχνά ότι έχουν “δημιουργήσει νέα οικογένεια”. Αυτός ο ισχυρισμός όμως συχνά ΔΕΝ επιβεβαιώνεται και δεν φαίνεται να ισχύει ως πραγματικό αίσθημα, ενώ συχνά και για την ψυχολογία του παιδιού ΔΕΝ είναι αληθινός. Με βάση μελέτες σε αυτοαναφορές διαζευγμένων -σε αντίθεση με τα όσα λένε ανοικτά στον κοινωνικό τους περίγυρο- μόλις ο ένας στους τέσσερις (το 25% δηλαδή) συνδέεται πραγματικά με τη νέα οικογένεια και τα παιδιά του συντρόφου του από προηγούμενο γάμο.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»