Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν μεταδόθηκε το Άρσεναλ – Σίτι λόγω… Οζίλ! Κάλεσμα να επισκεφθεί την Σιντσιάνγκ

Δεν μεταδόθηκε το Άρσεναλ – Σίτι λόγω… Οζίλ! Κάλεσμα να επισκεφθεί την Σιντσιάνγκ
Reuters

Η ανάρτηση του Μεσούτ Οζίλ της Άρσεναλ για τους Ουιγούρους προκάλεσε τους Κινέζους που ακύρωσαν τη μετάδοση του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Η αντίδραση του εκπρόσωπου της κινεζικής διπλωματίας.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση αποφάσισε να ακυρώσει τη μετάδοση του αγώνα της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League λόγω μιας ανάρτησης του Μεσούτ Οζίλ στα social media για τη μεταχείριση των Ουιγούρων Μουσουλμάνων στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οζίλ πόσταρε ένα μήνυμα σε Twitter και Instagram την Παρασκευή (13.12.2019), καταγγέλλοντας πως “… τα τζαμιά καταστρέφονται, το ίδιο και τα ισλαμικά σχολεία. Σκοτώνουν για θρησκευτικούς λόγους τον ένα μετά τον άλλο και οι Ουιγούροι στέλλονται στα στρατόπεδα με βία. Και οι Μουσουλμάνοι, σχετικά με την κατάσταση των αδελφών τους παραμένουν σιωπηλοί, η φωνή τους δεν ακούγεται”.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κίνας χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη δήλωση του Γερμανού μέσου (τουρκικής καταγωγής), η Άρσεναλ κράτησε… απόσταση από τις δηλώσεις του Οζίλ, ενώ ακολούθησε η απάντηση της Κίνας στη διαμαρτυρία του -τουρκικής καταγωγής- Γερμανού διεθνή μέσου.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Γκενγκ Σουανγκ, τοποθετήθηκε επίσημα στο θέμα, εκτιμώντας ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής “έχει εξαπατηθεί με ψευδείς πληροφορίες”: “Εάν ο κ. Οζίλ έχει την ευκαιρία, θα χαρούμε να επισκεφθεί την περιοχή Σιντσιάνγκ, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις