Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Το… βιολί της η Εφές! Στην 8άδα η Βαλένθια – Πολύ “σκληρή” για να… πεθάνει η ΤΣΣΚΑ (videos)

Euroleague: Το… βιολί της η Εφές! Στην 8άδα η Βαλένθια – Πολύ “σκληρή” για να… πεθάνει η ΤΣΣΚΑ (videos)
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Εφές Αναντολού έκανε “πλάκα” στη Βιλερμπάν στην Πόλη και πήρε τη 17η νίκη στη φετινή Euroleague, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η “σκληροτράχηλη” Βαλένθια έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Ζενίτ και πλασαρίστηκε ξανά στην οκτάδα, ενώ η ΤΣΣΚΑ “άντεξε” στην αντεπίθεση της Μπασκόνια και πήρε τη νίκη που την ανέβασε στην 4η θέση.

Την “τρελή” της κούρσα στην κορυφή της Euroleague συνεχίζει η Εφες, που συνέτριψε τη Βιλερμπάν στην Πόλη με 101-74 και έφτασε το ρεκόρ της στο 17-3 έχοντας πλέον απόσταση δύο νικών από τη Ρεάλ που υπέστη δύο σερί ήττες. Στον αντίποδα η Βιλερμπάν έμεινε στο 8-12, πάντα κοντά στις θέσεις πρόκρισης, αλλά όχι μέσα σε αυτές.

H Βαλένθια πήρε δεύτερη σερί νίκη επί ρωσικού εδάφους, καθώς μετά την έδρα της Χίμκι πέρασε και από την Αγία Πετρούπολη νικώντας τη Ζενίτ με 86-81. Με αυτή τη νίκη οι “νυχτερίδες” ανέβασαν το ρεκόρ τους σε 10-10 και πλασαρίστηκαν στην οκτάδα ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε πρόκριση, ενώ οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 6-14 και είδαν το σερί των δύο σερί νικών που είχαν πετύχει να λαμβάνει τέλος.

Η ΤΣΣΚΑ επέτρεψε στη Μπασκόνια να αντεπιτεθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού χαλάρωσε πολύ την άμυνά της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της στερήσει τη νίκη με 94-90. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε προβάδισμα 17 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου όμως τα χρειάστηκε στο τέλος αφού παρα-χαλάρωσε κόντεψε να το πληρώσει ακριβά. Τελικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ανεβάζοντας το ρεκόρ της σε 14-6, ενώ οι Βάσκοι έμειναν στο 7-13.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις