Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: “Κουρασμένος” αλλά… ασταμάτητος! “Βήμα” τίτλου από τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: “Κουρασμένος” αλλά… ασταμάτητος! “Βήμα” τίτλου από τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κουρασμένος από τα συνεχή ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη και επί του Παναιτωλικού με 2-0 στην 26η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες έλυσαν τον… γόρδιο δεσμό στο 60′ με τον Μασούρα να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του, ενώ ο Μπουχαλάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. Με τη νίκη αυτή όμως, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε στο +7 από τον ΠΑΟΚ ενόψει πλέι οφ και είναι πια το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Το παιχνίδι

Με τον Παναιτωλικός να “πιέζει” από την αρχή ψηλά και να καίγεται για βαθμούς πριν τα πλέι άουτ, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στην αρχή του αγώνα στο “Καραϊσκάκης”.

Οι Πειραιώτες άργησαν να βρουν ρυθμό, έχοντας και μία παράταση στην “πλάτη” τους, αλλά ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία και στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 37′ ο Σεμέδο “απείλησε” με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ στο 45+2, ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από ασίστ του Χασάν, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ για οριακό οφσάιντ.

Χρειάστηκε έτσι να φθάσουμε στο 60ο λεπτό του αγώνα για να ανοίξει το σκορ, με τον Μασούρα να κάνει “σκαστή” κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλμπουενά -που είχε ως αλλαγή στο ματς- και τον Φερνάντεθ να χάνει τη μπάλα για το 1-0 των γηπεδούχων. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν σωρεία φάσεων για να “καθαρίσουν” το ματς αλλά παρουσιάζονταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 70′ πάντως καρδιοχτύπησαν, αφού Ντάουντα έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Αυτή όμως ήταν και η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι απειλήθηκαν με τον Μπουχαλάκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να παίρνει άλλη μία ασίστ του Βαλμπουενά φέτος και αν σκοράρει με συρτό σουτ, από τα όρια της περιοχής, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις