Πολιτική

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση καθυστερεί στην εφαρμογή των μέτρων – Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι

Απόσταση από τις αποφάσεις των επιστημόνων και την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση διαπιστώνει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το μεσημέρι της Τετάρτης (01.04.2020).

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, αφορμή γι΄αυτή την διαπίστωση “είναι ουρές στις τράπεζες για τις οποίες βεβαίως υπάρχει ένα ζήτημα ατομικής ευθύνης. Ωστόσο, η Κυβέρνηση πρώτα βλέπει το συνωστισμό και μετά αντιδρά. Το ίδιο έγινε με τις εκκλησίες, που με καθυστέρηση πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμό τους, το ίδιο έγινε και με τα σούπερ μάρκετ και το ίδιο γίνεται τώρα με τις τράπεζες”.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή στηρίζει το “Μένουμε Σπίτι” και όλες τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές που έχουν δείξει ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την ανάγκη να μη διακοπεί η παραγωγική διαδικασία, γιατί αν κάτι τέτοιο συμβεί, ειδικά στον πρωτογενή τομέα, θα είναι δύσκολο να ξεκινήσει εκ νέου καθώς τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν επαρκούν.

Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι

Για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι δεν επαρκούν και πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο φτωχός συγγενής.

“Εάν αναγκαστούμε να δούμε λουκέτο οριστικό σε παραγωγικές επιχειρήσεις όλα αυτά θα τα πληρώσουμε διπλά και τριπλά”, είπε η κ. Γεννηματά. Πρόσθεσε πως πρέπει οι επιχειρήσεις να μείνουν ανοιχτές και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ούτε του ιδιωτικού, ούτε του δημόσιου τομέα το μάρμαρο των επιπτώσεων αυτής της κρίσης.

Στο ερώτημα για τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση στη διάθεσή της, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν ισχύουν ουσιαστικά οι δημοσιονομικοί στόχοι ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

“Και βεβαία να πιέσουμε τώρα την Ευρώπη και κυρίως το βορρά για αποφάσεις οριστικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για την υγεία και την προστασία της ζωής και για την οικονομία και την επόμενη ημέρα”, τόνισε.

Σχετικά με το θέμα της παραχώρησης μέρους του μισθού των βουλευτών στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής σημείωσε ότι:

“Αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται κεντρικά και θεσμικά και να μην μπαίνουμε σε κριτική περί εντυπωσιασμού και πλειστηριασμού”.

Τόνισε ότι αναμένει την Πέμπτη (02.04.2020) την απάντηση του προέδρου της Βουλής στη διάσκεψη των Προέδρων, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα προετοιμασία για να κάνει δωρεά απευθείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχετικά με ειδικά κρεβάτια για κλίνες και εξοπλισμό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221