Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένταση στη δίκη για την αναίρεση της ποινής στον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ένταση στη δίκη για την αναίρεση της ποινής στον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Σε έντονο, φορτισμένο κλίμα, διεξάγεται ενώπιον του ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η εισαγγελέας της έδρας Αναστασία Δημητριάδου, ακολουθώντας το σκεπτικό της αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, συντάχθηκε με το να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και η υπόθεση να οδηγηθεί σε νέα κρίση.

Click4more Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η υποβολή εκ μέρους του συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα ένστασης σχετικά με το εάν οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας μπορούν να παρασταθούν στο ακροατήριο, προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι δικηγόροι της πλευράς Γρηγορόπουλου, χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου “έσπασε” τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 13 έτη κάθειρξης και λόγω έκτισης μεγάλου μέρους της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε με όρους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις