Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέρες μετράνε “θετικούς” στην κονσερβοποιία της Σκύδρας! Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα κορονοϊού – Έκλεισε σχολείο

Μέρες μετράνε “θετικούς” στην κονσερβοποιία της Σκύδρας! Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα κορονοϊού – Έκλεισε σχολείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ένα εργοστάσιο γίνεται εστία κορονοϊού για δεκάδες εργαζόμενους και κατ’ επέκταση τις οικογένειες και το περιβάλλον τους γενικότερα…

Μετά λοιπόν, το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, που επίσης είχε δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, ένα δεύτερο εργοστάσιο που πάλι κάνει κονσέρβες, στη Σκύδρα αυτή τη φορά, μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς στα “σπλάχνα” του υπάρχουν 114 κρούσματα μέχρι στιγμής!

Click4More: Έκλεισε προσωρινά η κονσερβοποιία του κορονοϊού στα Γιαννιτσά – Δεκάδες τα κρούσματα

Μετά τις εξελίξεις, αναστέλλεται η λειτουργία της κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, πηγαίνει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 16.00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Εδώ και δύο μήνες υπήρχαν ανησυχίες και κρούσματα

Σύμφωνα με το logospellas, μία γυναίκα και η οικογένειά της, είναι εκείνοι που διέσπειραν τον ιό, σε ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εδώ και σχεδόν δύο μήνες υπήρχαν πληροφορίες για θετικούς εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ωστόσο τώρα το πράγμα φαίνεται πως “ξέφυγε”…

Πρώτη διαγνώστηκε θετική μία γυναίκα, πριν από λίγα 24ωρα. Συγγενείς της συγκεκριμένης γυναίκας δουλεύουν επίσης στο εργοστάσιο και εκτός από εκείνη, έχουν και πολλές επαφές στη ευρύτερη περιοχή.   

Click4More: 114 κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία στην Σκύδρα! Λουκέτο έως τις 11 Οκτωβρίου

Από προχθές που τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 13 στην περιοχή, τουλάχιστον τα δέκα ανήκουν στη συρροή από το εργοστάσιο της Σκύδρας σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης. 

Έκλεισε ολόκληρο σχολείο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, λόγω των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη οικογένεια, έκλεισε το σχολείο Λουτροχωρίου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο newsit.gr:

“Ο ΕΟΔΥ δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι. Όπως μάθαμε τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την δειγματοληψία που έγινε προχθές σε όλο το προσωπικό. Όλα ξεκίνησαν από μια εργαζόμενη της κονσερβοποιίας, η οποία είχε κάποια συμπτώματα και στο τεστ του κορονοϊού βρέθηκε θετική. Από την ίδια κόλλησε και ο σύζυγος της ενώ έκλεισε και το σχολείο Λουτροχωρίου. Αμέσως ξεκίνησε η φάση της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα από την στιγμή που η γυναίκα ερχόταν στη δουλειά της να πάρουν δείγματα και από τους εργαζόμενους”.

Η ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Πηγή: logospellas

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις