Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Λαμία: Παραλίγο νέα τραγωδία στην αποθήκη με τις φιάλες υγραερίου – Σοκαριστικές μαρτυρίες (pics, video)

Λαμία: Παραλίγο νέα τραγωδία στην αποθήκη με τις φιάλες υγραερίου – Σοκαριστικές μαρτυρίες (pics, video)

Στη Λαμία δεν θρηνήσαμε θύματα από καθαρή τύχη. Ένας 57χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Αθήνας, από τις εκρήξεις και τη φωτιά στην αποθήκη φιαλών υγραερίου στα Καλύβια, το βράδυ της Πέμπτης (17.12.2020).

Στη Λαμία οι γείτονες που έζησαν τον τρόμο από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις στην αποθήκη στα Καλύβια πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Στην περιοχή έσπευδαν ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να ξέρουν εκείνη τη στιγμή τί ακριβώς είχαν να αντιμετωπίσουν.

Γρήγορα διαπιστώνουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά, σε αποθηκευτικό χώρο, όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου, αλλά και δεξαμενή με προπάνιο. Οι πυροσβέστες με κίνδυνο της ζωής τους ρίχνονταν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ οι αστυνομικοί απέκλειαν την περιοχή για την ασφάλεια των πολιτών, θυμίζει το LamiaReport.

Λαμία: Παραλίγο νέα τραγωδία στην αποθήκη με τις φιάλες - Μαρτυρίες και ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από 1,5 ώρα και όταν όλα δείχνουν ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, κι ενώ στο χώρο είναι πυροσβέστες και ένας 57χρονος επαγγελματίας φίλος του ανθρώπου που έχει νοικιάσει την αποθήκη, γίνεται νέα ανάφλεξη και έκρηξη. Τραυματίζεται σοβαρά ο 57χρονος και ευτυχώς ελαφρά ένας πυροσβέστης.

Ευτύχημα ήταν ότι λειτούργησε το αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας της δεξαμενής προπανίου, γιατί διαφορετικά εάν έσκαγε θα θρηνούσαμε πολλά θύματα.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας, όπου ο 57χρονος λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δείτε τη στιγμή της δεύτερης έκρηξης που στοίχισε το σοβαρό τραυματισμό στον 57χρονο:

Δείτε τι είπε στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, αλλά και οι γείτονες, που περιγράφουν τα όσα έζησαν: 

Δείτε και φωτογραφίες όπου ένα μέρος του κτιρίου μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο:

Να σημειωθεί ότι οι εκρήξεις στα Καλύβια Λαμίας έγιναν ανήμερα της γιορτής του Πυροσβεστικού Σώματος, («Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω»).

Επίσης, ξύπνησαν μνήμες από την πολύνεκρη τραγωδία στα Καμένα Βούρλα, παραμονή Πρωτομαγιάς του 1999, όταν η έκρηξη βυτιοφόρου σκόρπισε το θάνατο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες και τραυματίζοντας άλλους δεκατέσσερις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις