Ελλάδα

Lockdown: Το Reuters σχολιάζει τις εικόνες με τον κόσμο στις παραλίες (pics)

Ο ηλιόλουστος καιρός, παρά τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό και το lockdown, οδήγησαν την Κυριακή (10/1) δεκάδες Αθηναίους σε κοντινές παραλίες για βόλτα ή ακόμη και για μπάνιο. Αυτό σχολιάζει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.  

Η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, που θύμιζε σχεδόν καλοκαίρι καθώς έφτασε ακόμα και τους 23 βαθμούς Κελσίου, έκανε πολλούς να τολμήσουν να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, κι ας γράφει το ημερολόγιο 10 Ιανουαρίου. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

greece r greece r greece r

Όπως σημειώνει το Reuters, τόσο υψηλές θερμοκρασίες μήνα Ιανουάριο σημειώθηκαν το 1987 και το 2010.

«Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια», δήλωσε στο Reuters ο Παύλος Βλάχος που έκανε ηλιοθεραπεία.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

greece r greece r greece r

Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου στο κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή για το όπλο που είχε ο σωματοφύλακάς του
Ο Δημήτρης Φιντιρίκος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές