Κόσμος

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 16χρονο που τον σημάδευε με ένα παιχνίδι όπλο

Ένα μέλος της πολιτειακής αστυνομίας του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο αγόρι, αφότου ο έφηβος τον σημάδεψε με ένα παιχνίδι όπλο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, και κατόπιν τράβηξε μαχαίρι εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διεξάγει σήμερα έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη χθες, περίπου στις 1.30 το μεσημέρι στο Λεοναρντάουν, στο νότιο Μέριλαντ.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό το σημείο», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας Γούντροου Τζόουνς.

Πώς γράφτηκε η νέα τραγική υπόθεση στις ΗΠΑ

Ο αστυνομικός, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε ανταποκριθεί σε δύο κλήσεις σχετικά με έναν «νεαρό που κινείτο ύποπτα» σε μια γειτονιά και ήταν πιθανόν οπλισμένος. Βρήκε τον έφηβο στο δρομάκι μιας κατοικίας «να στέκεται σαν να ετοιμάζεται να πυροβολήσει και να σημαδεύει με ένα όπλο τον αστυνομικό», περιέγραψε ο Τζόουνς.

«Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, τραυματίζοντάς τον», συμπλήρωσε.

Ο έφηβος, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Πέιτον Χαμ, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος ζούσε λίγα σπίτια μακρύτερα, τράβηξε στη συνέχεια μαχαίρι, ανέφερε ο αξιωματικός.

«Ο αστυνομικός τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι προτού πυροβολήσει ξανά»

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα πως ο έφηβος είχε μαζί του ένα όπλο παιχνίδι, πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού όπλου, το οποίο ο Τζόουνς περιέγραψε ως «μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο».

Ακολουθώντας το αστυνομικό πρωτόκολλο, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στην εισαγγελία της κομητείας Σεντ Μέρι προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν διώξεις.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι μια τραγωδία. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πόσο θλιβερό μπορεί να είναι αυτό», υπογράμμισε ο Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκάθαρη προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πρέπει να ανησυχεί πολύ
Ουάσινγκτον και Τεχεράνη είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, οι Ιρανοί επανήλθαν με πρόταση για διαπραγματεύσεις στο Ομάν και οι Αμερικανοί απάντησαν αρνητικά
Ντόναλντ Τραμπ
Νέα υπόθεση που θυμίζει «Ζιζέλ Πελικό» στη Βρετανία: Υπεύθυνος κατασκήνωσης νάρκωνε τη σύζυγό του για να βιάζει παιδιά εν αγνοία της
Τον Νοέμβριο, ομολόγησε την ενοχή του για βιασμό παιδιών κάτω των 13 ετών, οκτώ κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων, τρεις κατηγορίες για δημιουργία άσεμνων εικόνων παιδιών και τέσσερις κατηγορίες για ναρκωτικά
Ο Jon Ruben