Υγεία

ΕΟΦ: Επικίνδυνα για την υγεία δύο γνωστά συμπληρώματα διατροφής

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα διαδεδομένα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οεγανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) δύο συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής βρέθηκε να περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν αναγράφονται στην επισήμανσή τους, και ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις στον οργανισμό.

Πρόκειται για τα εξής συμπληρώματα διατροφής, που διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου:
Premium OrgaZen 7000 και Ginseng Power 5000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη. Αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές,καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1