Ελλάδα

Προσλήψεις στα ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Σε προσλήψεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των πιστοποιητικών φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ, ενόψει του ανοίγματος των ιδρυμάτων και την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα, τα δικαιολογητικά που θα δίνουν οι φοιτητές στα ΑΕΙ θα καταχωρούνται και θα ελέγχονται ψηφιακά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίζεται αισιόδοξη για ένα «ασφαλές άνοιγμα», καθώς, όπως επισημαίνει σε σημερινή της ανάρτηση, «το 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση (ή έχουν νοσήσει), 87% του προσωπικού συνολικά έχει εμβολιαστεί και το 91% των μελών ΔΕΠ».

 Άλλωστε, κατατέθηκε χτες -και εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση σήμερα- τροπολογία στη Βουλή για «τη διευκόλυνση με ηλεκτρονικά μέσα της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στις εκπαιδευτικές δομές», η οποία αφορά τον έλεγχο των εγγράφων για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr και την καταχώρηση των δεδομένων στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής σχετικά με τον εμβολιασμό και αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων.

Η τροπολογία, επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα να προβαίνουν τα ΑΕΙ «στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου