Ελλάδα

Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: Σε ποιους δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Σε διευκρινήσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊου και την τρίτη δόση, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (8/10) στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στις περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή, σημείωσε ότι θα επιστρατευτούν ακόμα και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την ανοσοποίηση των πολιτών. 

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, από το απόγευμα της Κυριακής θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους άνω των 50 ετών, με προϋπόθεση να έχουν περάσει έξι μήνες από την πραγματοποίηση της δεύτερη δόσης. Παράλληλα, θα ανοίξει η πλατφόρμα και για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Α και Β, για τους οποίους δεν είχε ανοίξει.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους άνω των 50 με την τρίτη δόση αποτελεί σύσταση και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός. Επίσης, δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις στον πολίτη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να κλείνει το ραντεβού του, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

emvolio intime

Όλοι όσοι επιλέξουν να κάνουν την τρίτη δόση θα την κάνουν με το εμβόλιο της Pfizer, άσχετα με το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει τις δυο πρώτες, με εξαίρεση όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εκδώσει οδηγία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Πρόθεση της πολιτείας, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός και με τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε αυτές τις ηλικίες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι ειδικά για περιοχές της βόρειας Ελλάδας που η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή, ο εμβολιασμός θα γίνεται και μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν ακόμη και στις πλατείες των χωριών και θα εμβολιάζουν χωρίς να έχει κλειστεί προηγουμένως ραντεβού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 7χρονος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση - Σκόνταψε και χτύπησε άσχημα ενώ έπαιζε στη Βέροια
Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι στο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και στις 4 τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Το Gov.gr στη μάχη της απαγόρευσης πώλησης καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους: Βήμα βήμα πώς θα γίνεται ο έλεγχος
Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην εισαγωγή ψηφιακού συστήματος επαλήθευσης ηλικίας: η ταυτοποίηση της ενηλικότητας θα γίνεται μέσω των εφαρμογών Gov.gr Wallet και Kids Wallet
Αλκοόλ 12
Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα Γιώργο Τσαγκαράκη
Οι έρευνες του ελληνικού FBI, ξεκίνησαν πριν από περίπου δυο μήνες όταν έφθασαν οι πρώτες καταγγελίες στα γραφεία των αξιωματικών για τη διάθεση και γνησιότητα των πινάκων
Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι – Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα 13