Κόσμος

Η Πολωνία αυξάνει τον στρατό στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Η Πολωνία αυξάνει κατά 10.000 τον αριθμό των στρατιωτών της στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας στην Πολωνία καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακόψει την αύξηση της μετανάστευσης, για την οποία κατηγορεί το Μινσκ.

Εκατοντάδες άνθρωποι από μέρη όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Αφρική προσπαθούν να διασχίσουν παράτυπα τα σύνορα κάθε μέρα και η Πολωνία έχει ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή, αγνοώντας την κριτική ότι συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους μετανάστες.

«Αυξάνουμε τον αριθμό των στρατιωτών που βοηθούν τη συνοριοφυλακή κατά 2.500», ανέφερε ο Μάριους Μπλάζτσακ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Σύντομα περίπου 10.000 στρατιώτες από τη 12η, την 16η και την 18η μεραρχία θα επιβλέπουν την ασφάλεια των συνόρων».

Η συνοριοφυλακή είπε ότι το σαββατοκύριακο ομάδες περίπου 60 ή 70 μεταναστών προσπάθησαν δύο φορές να διασχίσουν τα σύνορα και δύο Πολωνοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων, δύο Πολωνοί στρατιώτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ένας εξ αυτών χτυπήθηκε στο πρόσωπο με πέτρα, ο άλλος με ένα κλαδί», δήλωσε η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, έχουν βγει από το νοσοκομείο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βαρσοβία καταγγέλλουν ότι την εισροή παράτυπων μεταναστών ενορχηστρώνει η Λευκορωσία προκειμένου να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, αφού οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις στο Μινσκ. Η Λευκορωσία αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

Η Πολωνία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή και σχεδιάζει να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα.

Το πολωνικό Κοινοβούλιο έχει επίσης περάσει νομοθεσία που σύμφωνα με τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει στόχο να νομιμοποιήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών πέρα από τα σύνορα της χώρας κατά παράβαση των δεσμεύσεων της Βαρσοβίας βάσει του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους