Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Σε εξέλιξη δραματική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που βρέθηκαν στη θάλασσα

Σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες του λιμενικού για τη διάσωση δεκάδων ανθρώπων που βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους, στη θάλασσα του Αιγαίου. Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά. Η Χίος περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις…

Η λέμβος που επέβαιναν οι άτυχοι μετανάστες άρχισε να βάζει νερά και μέσα σε λίγα λεπτά βυθίστηκε, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά, νοτιοανατολικά της Χίου. Μέσα στη βάρκα, βρίσκονταν σύμφωνα με μαρτυρίες 27 άτομα, από τα οποία έχουν διασωθεί τα 20.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, έως τώρα έχουν διασωθεί συνολικά 20 άτομα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουην άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα και τη Χίο. Λίγο πριν γίνει πραγματικότητα το όνειρό τους, η βάρκα τους βυθίστηκε. Πλέον κάθε λεπτό που περνάει οι ελπίδες λιγοστεύουν για τα άτομα που αγνοούνται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις