Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»

Οι «Διαδρομές» του Νοεμβρίου, από τον Δήμο Αθηναίων  θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Σάββατο με μια περιήγηση στα Εξάρχεια από το συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

Ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων που πρωταγωνιστούν στα μυθιστορήματά του, ο γνωστός συγγραφέας θα παρουσιάσει στους Αθηναίους που θα τον συνοδεύσουν στη διαδρομή, τα «δικά του» Εξάρχεια, όπως εκείνος τα περιγράφει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του.

Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο, θα συνεχιστεί στη γειτονιά των Εξαρχείων και από εκεί θα καταλήξει στο Κολωνάκι, όπου «Ο έβδομος ελέφαντας», από το πρώτο του βιβλίο θα… συναντηθεί με έναν άλλο ήρωα από το μυθιστόρημά του «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net και πραγματοποιείται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους πολιτισμού της Αθήνας. Με οδηγό τα βιβλία τους, οι δημιουργοί, σε ρόλο «περιηγητή», συστήνουν ξανά τις αθηναϊκές γειτονιές στους συμμετέχοντες, περπατώντας μαζί τους σε δρόμους και περιοχές της Αθήνας που, είτε αποτέλεσαν σκηνικό για την πλοκή των βιβλίων τους είτε αφορμή έμπνευσης για τα έργα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα