Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Η θάλασσα «σάρωσε» δρόμους, μαγαζιά και σπίτια – Εγκλωβίστηκε ζευγάρι στο Ρίο

Πάτρα: Η θάλασσα «σάρωσε» δρόμους, μαγαζιά και σπίτια – Εγκλωβίστηκε ζευγάρι στο Ρίο

Συνεχίζουν να καταγράφονται συγκλονιστικές εικόνες από την Πάτρα, όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά και οι άνεμοι σάρωσαν τα πάντα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το φαινόμενο της σφοδρής κακοκαιρίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε, στο πλευρό των κατοίκων των παραλιακών περιοχών του Δήμου που επλήγησαν όχι τόσο από την έντονη βροχόπτωση, όσο από το φαινόμενο του έντονου κυματισμού της θάλασσας.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα, με τις εικόνες να είναι πρωτοφανείς.

Μάλιστα στο Ρίο βγήκε… φέρι μποτ στη στεριά.

Δείτε τις εικόνες που έστειλαν αναγνώστες του newsit.gr

Όπως αναφέρει το tempo24.news, Μονοδένδρι και Βραχνέικα μετρούν επίσης τις πληγές τους από την καταστροφική κακοκαιρία των τελευταίων ωρών. Οι ζημιές είναι μεγάλες τόσο σε σπίτια και επιχειρήσεις, όσο και στο οδικό δίκτυο.

Νερό, λάσπη και χώματα έχουν καλύψει τα πάντα. Σε αρκετά σημεία, δέντρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα αποκλείοντας την πρόσβαση. Συνεργεία του Δήμου Πατρέων εργάζονται για την απομάκρυνση δέντρων και φερτών υλικών.

«Όλο το βράδυ βρισκόμασταν σε σημεία που παρουσίαζαν πιο έντονο πρόβλημα, κάνοντας απάντληση υδάτων και συνεχίζουμε και τις πρωινές ώρες. Συνολικά έχουμε αντιμετωπίσει, μέχρι νωρίς το πρωί, περίπου 15 περιπτώσεις», δήλωσε στο  στο tempo24.news.

«Κοντέψαμε να πνιγούμε»

Με μεγάλη δυσκολία και μόνο με ταχύτητα ασφαλείας, κινούνταν οι οδηγοί στην παραλιακή λεωφόρο της Ακτής Δυμαίων/

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι οδηγοί που κινούνταν στην παραλιακή με τα οχήματά τους στο ρεύμα προς Πύργο, χρησιμοποιούσαν μόνο την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, αφού ο δρόμος είχε μετατραπεί σε λίμνη από τα νερά.

Και φθάνοντας στις Ιτιές πλέον η κυκλοφορία ήταν αδύνατη. Ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος και η κυκλοφορία είχε διακοπεί από την Αστυνομία με παρακαμπτήρια διέξοδο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην υπάρξουν ατυχήματα.

“Κοντέψαμε να πνιγούμε” ανέφεραν στο tempo24.news οδηγοί. Θάλασσα και δρόμος είχαν γίνει ένα, τόνιζαν, ενώ κάτοικοι της περιοχής σημείωναν πως το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

“Σε λίγο θα χρειαζόμαστε βάρκες για να φθάσουμε στα σπίτια μας. Ευτυχώς που είχε διακοπεί η κυκλοφορία και έτσι δεν αναγκαστήκαμε να περάσουμε από τα νερά” πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

με εικόνες από: Intime, tempo24.news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις