Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΓΕΚ Τέρνα προχωρά στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου – Θα χρηματοδοτήσει αειφόρες επενδύσεις

Η ΓΕΚ Τέρνα προχωρά στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου – Θα χρηματοδοτήσει αειφόρες επενδύσεις

Την απόφασή της να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις με «πράσινο» αποτύπωμα δημοσιοποίησε η ΓΕΚ Τέρνα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της προς τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας, έως το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Η διάθεση των ομολογιών του ομολογιακού δανείου θα γίνει μέσω μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και την εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εφόσον οι συνθήκες που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές είναι κατάλληλες.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το Ομολογιακό Δάνειο θα εκδοθεί με βάση το Πλαίσιο Ομολόγου Συνδεδεμένου με Ρήτρα Αειφορίας της Εταιρείας το οποίο εγκρίθηκε και υιοθετήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Να σημειωθεί, ότι τα αποκαλούμενα πράσινα ομόλογα είναι χρεόγραφα σταθερής απόδοσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση έργων με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον ή το κλίμα. Τα ομόλογα αυτά εκδίδονται από εταιρείες, οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνήσεις και έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, ενώ οι εκδότες διασφαλίζουν ότι τα έσοδα από τα ομόλογα διατίθενται σε πράσινα έργα. Το εύρος που καλύπτουν, είναι τεράστιο. Χρηματοδοτούν έργα σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η διαχείριση αποβλήτων, οι κατασκευές, το νερό και τη χρήση γης. Κάποιοι ορισμοί περιλαμβάνουν επίσης δραστηριότητες που εμπίπτουν στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική. Το τελευταίο διάστημα, πολλές εταιρείες προχωρούν στην έκδοση ομολογιακού δανείου, λόγω της παγκόσμιας τάσης για αειφόρες και βιώσιμες επενδύσεις.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις