Κόσμος

Καζακστάν: Αποχωρούν τα στρατεύματα του ΟΣΣΑ

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) Στανισλάβ Ζας, την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής επιχείρησης του Οργανισμού.

Η αποχώρηση των στρατευμάτων το ΟΣΣΑ θα αρχίσει αύριο, 13 Ιανουαρίου, και θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΣΣΑ Βλαντίμιρ Ζαϊνετντίνοφ.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ είχε ζητήσει από τον ΟΣΣΑ την αποστολή στρατευμάτων για να καταστείλει τις αιματηρές ταραχές που ξέσπασαν στις αρχές του μήνα, με αφορμή την μεγάλη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα