Κόσμος

ΗΠΑ: Η Φλόριντα πλέον απαγορεύει την άμβλωση μετά την 15η εβδομάδα κύησης

Η Φλόριντα πλέον ανήκει στις πολιτείες των ΗΠΑ όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται αν η γυναίκα έχει περάσει την 15η εβδομάδα κύησης… Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υιοθέτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Φλόριντα και επιθυμούν να υιοθετήσουν πολλές Ρεπουμπλικανικές πολιτείες την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τη συνταγματικότητα αυτών των νομοσχεδίων.

Η Γερουσία της Φλόριντα, όπως και ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ντε Σάντις αναμένεται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, το οποίο θα περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση στις αμβλώσεις για τις γυναίκες σε όλες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, καθώς πολλές πήγαιναν στη Φλόριντα για να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους λόγω των πιο αυστηρών νομοθεσιών που ισχύουν στις δικές τους πολιτείες.

Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί σε ολόκληρες τις ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει νομοσχέδια που απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά τη 15η εβδομάδα, έναν νόμο που πρώτη υιοθέτησε η πολιτεία του Μισισιπί το 2018 και εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού κατώτερης βαθμίδας δικαστήρια τον έκριναν αντισυνταγματικό.

Η Γερουσία της Αριζόνας και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Δυτικής Βιρτζίνια ενέκριναν αντίστοιχα νομοσχέδια την Τρίτη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αφήσει να εννοηθεί πως σκοπεύει να επιτρέψει τη νομοθεσία του Μισισιπί, αν και έρχεται σε αντίθεση με την εμβληματική του απόφαση του 1973 στην υπόθεση “Ρόου εναντίον Ουέιντ”, βάσει της οποίας κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προτού το έμβρυο είναι βιώσιμο, συνήθως γύρω στις 24 εβδομάδες.

Βάσει της νομοθεσίας της Φλόριντα, εξαίρεση στον κανόνα των 15 εβδομάδων μπορεί να υπάρξει στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της μητέρας ή αν το έμβρυο παρουσιάζει κάποια δυσμορφία λόγω της οποίας δεν είναι βιώσιμο.

Δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2