Πολιτική

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Να παρέμβουμε στις τιμές του φυσικού αερίου πριν να είναι αργά

Το σκεπτικό του για το σχέδιο έξι σημείων που περιέχεται στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα συζητηθεί στην σύνοδο κορυφής στις Βερσαλλίες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν αρνητικός στο να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την στήριξη των ευρωπαίων πολιτών απέναντι σε αυτή την κρίση, και μάλιστα τόνισε ότι όλα είναι στο χέρι της Ευρώπης η οποία αντιμετωπίζει μια ακραία κατάσταση που δεν είχε προβλέψει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση, και τόνισε ότι  πρέπει να παρέμβουμε πιο δραστικά για να αποφύγουμε ακραίες διακυμάνσεις των τιμών.

Χαρακτήρισε την πρότασή του τολμηρή και αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση, η οποία αντανακλάται στους λογαριασμούς ρεύματος, που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Υπενθύμισε ότι ήδη η Ελλάδα αλλά και άλλες κυβερνήσεις χωρών μελών της ΕΕ επιδοτούν τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά στην στάση της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο χρειάζεται πολύ χρόνο και η Ευρώπη πρέπει να δείξει ετοιμότητα αν η Ρωσία διακόψει τις εξαγωγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Εθελοντική στράτευση γυναικών το 2026 – Έχουμε το καλύτερο anti drone σύστημα για τα Bayraktar
«Θα ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα 150 εθελοντριών για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις γυναίκες περισσότερο με τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι στα επαγγελματικά μας στελέχη είμαστε αρκετά καλά» τονίζει ο ΥΕΘΑ
Νίκος Δένδιας 9
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 40
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 9
Σωκράτης Φάμελλος για Αλέξη Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν – Δεν έκανε διασπαστική κίνηση
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής από το σύστημα εξουσίας. Το σύστημα εξουσίας περνά την άποψη στους πολίτες ότι όλοι είναι ίδιοι και τσακώνονται για τις καρέκλες», είπε ο Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας
6