Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Κινηματογραφική» καταδίωξη από την Καλαμαριά έως τα Σφαγεία

Θεσσαλονίκη: «Κινηματογραφική» καταδίωξη από την Καλαμαριά έως τα Σφαγεία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μία καταδίωξη διαρρηκτών που είχε αφετηρία την Καλαμαριά και τέρμα τα Σφαγεία, σήκωσε στο πόδι την Άμεση Δράση στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της καταδίωξης ήταν να μπλοκαριστεί ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με 19χρονο οδηγό που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, παραβιάζοντας τα φανάρια, το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν ότι ο 19χρονος αλλοδαπός, μαζί με τον συνεργό του, έκλεψαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο από την περιοχή της Καλαμαριάς, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τους κατάλαβε και προσπάθησε να τους εμποδίσει, αλλά τον παρέσυραν χωρίς να τον τραυματίσουν.

Πλήρωμα περιπολικού εντόπισε τους δράστες και ακολούθησε καταδίωξη για τη σύλληψη τους, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Μετά από τρελή κούρσα και αφού έφθασαν στα Σφαγεία, εγκατέλειψαν το όχημα προσπαθώντας να διαφύγουν με τα πόδια, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί ο 19χρονος, ενώ ο συνεργός του διέφυγε.

Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του νεαρού μικροδέμα κάνναβης, δύο τηλεχειριστήρια, δύο ελβετικοί σουγιάδες και ένα σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, ενώ μαζί με τον συνεργό του φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλη περίπτωση παραβίαση οχήματος με σκοπό την κλοπή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις