Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η G7 ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Οι χώρες μέλη της G7 ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή νέων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως την απαγόρευση κάθε νέας επένδυσης σε τομείς-κλειδιά, σε απάντηση για «τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση του πολέμου» στην Ουκρανία.

«Απαγορεύουμε τις νέες επενδύσεις σε τομείς-κλειδιά της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Προανήγγειλαν επίσης «πρόσθετες κυρώσεις στον ρωσικό αμυντικό τομέα» καθώς και «στα μέλη της ελίτ και τους συγγενείς τους» που στηρίζουν τον πόλεμο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Θα επεκταθεί επίσης η απαγόρευση εξαγωγής ορισμένων προϊόντων και οι κυρώσεις σε τράπεζες και δημόσιες ρωσικές εταιρείες.

Μολονότι δεν εξετάζεται σε αυτό το στάδιο ένα εμπάργκο στην εισαγωγή ενεργειακών προϊόντων, οι χώρες της G7 θέλουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια, κάτι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη «σταδιακή αποδέσμευση από τον ρωσικό άνθρακα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 9