Ελλάδα

Πάτρα: Αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Λίγο μετά την αποκάλυψη της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου ότι η ουσία nor – κεταμίνη εντοπίστηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας, ήρθαν στο “φως” νέες πληροφορίες για το τάμπλετ του κοριτσιού, το οποίο είχε θαφτεί μαζί του, και ανασύρθηκε από τον τάφο με εντολή των αρχών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, το τάμπλετ της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, «μίλησε».

Όπως λέγεται, έχουν βρεθεί σε αυτό ειδοποιήσεις της Google που αφορούν ειδοποιήσεις για φαρμακευτικές ουσίες. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι είχαν γίνει διάφορες σχετικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από το θάνατο του παιδιού.

Η nor – κεταμίνη

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Λαβράκια» έβγαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε έλεγχο προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ - Πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ εισέπραξαν μη δικαιούχοι
Η ανεξάρτητη Αρχή έλεγξε 372 φακέλους αιτήσεων χορήγησης επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ και διαπιστώθηκε τα ποσά που εισπράχθηκαν από μη δικαιούχους φτάνουν το 1.860.000 ευρώ
Χρήματα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για τη Γάζα: Οι 3 άξονες της αποστολής, η σύνθεσή της και το επιχειρησιακό αποτύπωμα
Ο κύριος όγκος θα συγκροτηθεί από το Μηχανικό και το Υγειονομικό, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη από τμήμα ασφαλείας κυρίως από άνδρες Ειδικών Δυνάμεων
Ελληνικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης
Χρήστος Μαυρίκης: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του – Παραμένει κρατούμενος
Ο κατηγορούμενος για σειρά πλημμελημάτων οδηγήθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει έως και αύριο, οπότε και αναμένεται να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Ο Χρήστος Μαυρίκης
Η αποκαλυπτική κατάθεση του υδραυλικού της «Βιολάντα» - «Με έβαλαν να εγκαταστήσω γραμμή προπανίου χωρίς να είμαι ειδικός»
Ο 50χρονος εργαζόμενος βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών της Πυροσβεστικής που χειρίζονται την υπόθεση στις 7 Φεβρουαρίου. Σοκάρουν τα όσα είπε
Το εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 31
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα
Ο άλλοτε «αρχικοριός» κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όπλου κρότου λάμψης, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή πυρομαχικών, απείθεια, απειλή και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα 5
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με μια κοινή τους φωτογραφία: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ»
Με ανάρτηση στο Instagram μίλησε για τη «φλόγα», τη διαύγεια και την «περιέργεια ενός νέου ανθρώπου» που, όπως σημείωσε, διατήρησε μέχρι τέλους η κορυφαία βυζαντινολόγος
Μαρέβα Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ