Κόσμος

«Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο στην Ανατολική Ουκρανία – Νεκρή μία νοσηλευόμενη»

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη Σιεβιεροντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Το νοσοκομείο ήταν ένα από τα δύο που εξακολουθούν να λειτουργούν στην περιοχή περισσότερο από δύο μήνες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, είπε ο Serhiy Gaidai. Το άλλο είναι στο κοντινό Lysychansk.

«Οι Ρώσοι γνώριζαν ότι το νοσοκομείο δεν ήταν άδειο, υπήρχαν ασθενείς σε διαφορετικές συνθήκες με γιατρούς – και αυτό δεν τους εμπόδισε», έγραψε ο Gaidai στο Telegram.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Gaidai δημοσίευσε επίσης βίντεο που δείχνει τοίχους από τούβλα, σπασμένα κρεβάτια νοσοκομείου, ιατρικές συσκευές, γυαλιά και μπάζα μέσα σε ένα κτίριο. 

Το βίντεο είναι αυτό:

«Η καταστροφή του κτιρίου είναι σημαντική. Αρκετοί όροφοι υπέστησαν ζημιές ταυτόχρονα», έγραψε ο Gaidai.

Τα σχόλια του Gaidai και το βίντεο δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ